Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί πρέπει να κρατάς τη σχέση σου ζωντανή.
– Τι θα σε βοηθήσει να το κάνεις.


Δεν χρειάζεται “πολλή” προσπάθεια για μια ήρεμη και αγαπημένη συντροφική σχέση. Χρειάζεται όμως κάποια προσπάθεια και βέβαια θέληση. Και αναφέρομαι στη συντροφική σχέση “πολλών” ετών, που ακριβώς επειδή είναι πολλά τα έτη, είναι πιο πιθανό να την έχει χτυπήσει η ρουτίνα με όλα τα “δεινά” που αυτή συνεπάγεται. Κι όμως, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να ανανεώσεις μια σχέση, ακόμα κι έχουν περάσει πολλά χρόνια ή απλά έχει περάσει η μαγεία του έρωτα του πρώτου καιρού. Να θυμάσαι ότι όλα θέλουν φροντίδα. Το ίδιο και η συντροφική σχέση.

Όλοι οι τρόποι για να κρατάς τη σχέση σου ζωντανή

1.Βρες τρόπους να αλλάξεις τη ροή της καθημερινότητας. Πώς; Σκέψου. Τι σε κάνει να βαριέσαι; Κάνε το αντίθετο. Παράσυρε και τον ή την σύντροφό σου σε αυτό.

2. Μην εστιάζεις στα αρνητικά στοιχεία του συντρόφου σου. Θυμήσου τα θετικά χαρακτηριστικά του, δες τα ξανά και εστίασε εκεί. Μήπως τώρα τα αρνητικά είναι λιγότερο αρνητικά;

3. Μην ξεχνάς ότι εκτός από εργαζόμενοι και ενδεχομένως και γονείς, είστε και ζευγάρι. Όσα χρόνια κι αν είστε μαζί, είστε το κορίτσι και το αγόρι που περπατούσατε χέρι-χέρι και κάνατε όνειρα. Κανόνισε να βγαίνετε οι δυο σας μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις 15 μέρες. Για έναν καφέ, φαγητό, σινεμά, θέατρο, χορό, οπουδήποτε, αρκεί να έχετε το χρόνο σας!

4. Μην αμελείς τις ερωτικές σχέσεις με τον ή την σύντροφο σου. Επιδίωξε την ερωτική συνεύρεση και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο συχνά. Είστε ζευγάρι, όχι αδέρφια.

5. Μη μένεις με θυμό. Είναι φυσιολογικό να μαλώνετε για πολλά και διαφορετικά πράγματα. Απλά μη μένετε μαλωμένοι για πάντα αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.

6. Συζήτα, μίλα με τον ή την σύντροφο σου. Μιλήστε για πολλά, μικρά και μεγάλα. Μιλήστε για τα απλά και καθημερινά αλλά και για τα σημαντικά.

7. Να είσαι πάντα ειλικρινής, για τα πάντα, τόσο τα σημαντικά όσο και τα ασήμαντα.

8. Γιόρτασε. Επετείους, γενέθλια. Μην τα ξεχνάς. Είναι αφορμή να σπάσεις τη ρουτίνα και να χαμογελάσεις και να μοιραστείς ωραίες στιγμές με το άλλο σου μισό.

9. Δώσε χώρο και στον άλλον. Όχι απεριόριστο. “Τόσο…όσο” να αισθάνεται ότι αναπνέει και εκτός σχέσης.

10. Θυμήσου την αγάπη που σας ενώνει. Η καθημερινότητα συχνά σε κάνει να ξεχνάς όσα σας ενώνουν.

11.Περιποιήσου τον εαυτό σου. Μην κυκλοφορείς ατημέλητος-η, επειδή σε ξέρει καλά και σε έχει δει σε όλες τις εκδοχές σου. Φρόντισε τα μαλλιά σου, το ντύσιμο σου, τα κιλά σου.

12. Κάνε κοπλιμέντα, πες “μια καλή κουβέντα” για κάτι που πέτυχε ή κατάφερε ο ή η συντροφός σου, για μια προσπάθεια, για μια ωραία εμφάνιση.

13. Φρόντισε να σε θαυμάζει. Για αυτό μη μένεις στάσιμος ή στάσιμη. Προσπάθησε να εξελίσσεσαι. Όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και πνευματικά και επαγγελματικά.

14. Επιδίωξε να έχετε έναν τουλάχιστον κοινό στόχο. Οργάνωσε μαζί του τα βήματα για την επίτευξη του.

15. Υποστήριξε το ταίρι σου σε κάθε καινούργια προσπάθεια! Μην τον ή την αποθαρρύνεις ή κρίνεις αυστηρά.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να ανανεώσεις μια σχέση, ακόμα κι έχουν περάσει πολλά χρόνια. Να θυμάσαι ότι όλα θέλουν φροντίδα. Το ίδιο και η συντροφική σχέση.

Τι σου προτείνω για το τέλος

Κάνε στον εαυτό σου την εξής ερώτηση:

“Από το 1έως το 10 πόσο καλός ή καλή σύζυγος ή σύντροφός πιστεύω ότι είμαι; Ας υποθέσουμε ότι βαθμολογείς τον εαυτό σου με ένα 5, 6, 7, 8. Ανάλογα με το βαθμό που του έδωσες σκέψου τι χρειάζεται κατά τη γνώμη σου για να φτάσεις στο 10 και δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση. Δοκίμασε τα παραπάνω βήματα και νιώσε παλμό ξανά στη σχέση σου! Ναι, το έχεις ανάγκη για να ολοκληρωθεί το παζλ της προσωπικής σου ευτυχίας!

Διάβασε ακόμα:

Περισσότερο Άγχος, Λιγότερο Σεξ;

Online Dating: Είναι Ο Τρόπος Για Να Βρεις Το Άλλο Σου Μισό;

Author(s)

  • Η Νανά Συγκούνα είναι πιστοποιημένη life, mindset and executive coach, πιστοποιημένη NLP practitioner και δικηγόρος. Σπούδασε life coaching και συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνέχισε με επιπλέον σπουδές στο life coaching στην Coaching Evolution International London Academy. Πιστοποιήθηκε από τον παγκόσμιο φορέα coaching EMCC global. Έχει εκπαιδευθεί στο executive coaching καθώς και στο mindfulness. Πραγματοποιεί ατομικές και group coaching συνεδρίες, συνεργάζεται με εταιρίες δουλεύοντας με τα στελέχη ολιστικά μέσα από μια well-being coaching προσέγγιση. Επίσης πραγματοποιεί σεμινάρια και ομιλίες, αρθρογραφεί πάνω σε θέματα coaching και έχει και το δικό της site https://www.nanasigouna.com/.