Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να βάλεις ακουστικά πριν τον ύπνο.
-Πόσο σημαντική είναι η άσκηση μέσα στη μέρα.


Με το αυξημένο στρες και την αναπροσαρμογή των συνηθισμένων ρουτίνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να απολαύσουν έναν ποιοτικό ύπνο. Αλλά ακόμα και σε στρεσογόνες περιόδους, όπως αυτή, ο καλός ύπνος είναι ακριβώς αυτό που το σώμα και το μυαλό μας χρειάζεται για να μειώσει το στρες και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Το Audible και η Thrive Global συνεργάστηκαν για να συστήσουν μία συλλογή δωρεάν ηχητικών εμπειριών, από καθοδηγούμενο διαλογισμό και παραμύθια μέχρι μικροβήματα για καλύτερο ύπνο, που σχεδιάστηκαν για να σε βοηθήσουν να ξεκουραστείς αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Δείχνοντας αφοσίωση στην υγεία μας και στην υγεία της κοινότητας, μπορούμε να αναδυθούμε από αυτήν τη δύσκολη ιστορικά στιγμή μαζί και πιο δυνατοί από πριν και αυτό ξεκινά από τον ύπνο. Συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις έξυπνες συμβουλές για να κοιμάσαι καλύτερα. 

Άκου έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό 

Αν βλέπεις εφιάλτες λόγω του στρες και θες να εξασφαλίσεις ένα χαλαρωτικό ύπνο, κοιμήσου με τα ακουστικά στα αυτιά σου, με χαλαρωτική μουσική ή διαλογισμό. Ίσως αυτό χρειάζεται το σώμα σου για να απομακρύνει τους εφιάλτες και να επιτρέψει στο μυαλό σου να ηρεμήσει. 

Χρησιμοποίησε μια βαριά κουβέρτα 

Είναι ένας τρόπος να βελτιώσεις τον ύπνο σου. Θεωρείται ότι προσομοιάζει με αγκαλιά και μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση σεροτονίνης, που συμβάλλει στον ύπνο.

Αντικατάστησε το scrolling με yoga

Η απομάκρυνση από τα social media και τις ειδήσεις μερικές ώρες πριν τον ύπνο θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς, καθώς και το να ακολουθείς μια ρουτίνα nidra yoga. Είναι εξαιρετικά χαλαρωτική, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Ενσωμάτωσε την άσκηση στη μέρα σου 

Κάνε μια βόλτα ή τζόκινγκ όταν έχεις τη διάθεση. Με αυτόν τον τρόπο, θα περιορίσεις την ανησυχία το βράδυ και θα επιτρέψεις στο σώμα και το μυαλό σου να χαλαρώσουν, ώστε να κοιμηθείς καλά. 

Καθιέρωσε μια σταθερή ώρα ύπνου 

Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα που θα πηγαίνεις στο κρεβάτι. Άνοιξε το παράθυρο και άφησε τον καθαρό αέρα να μπει μέσα, κάνε 5 λεπτά διαλογισμό για να εστιάσεις στην αναπνοή σου και απαλλάξου από το στρες της μέρας. 

Δοκίμασε μια άσκηση αναπνοής

Για να χαλαρώσεις το σώμα και το μυαλό σου και να προετοιμαστείς για ύπνο, προσπάθησε να επεκτείνεις τις εκπνοές σου για 5 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Είσπνευσε για 3 δευτερόλεπτα μέσω της μύτης σου και στη συνέχεια έκπνευσε για 6 δευτερόλεπτα ή περισσότερο από το στόμα. Αν το κάνεις αυτό για 2 λεπτά, θα χαλαρώσεις και θα είσαι έτοιμος για ύπνο.

Να είσαι συνεπής με τη ρουτίνα σου

Η προσπάθεια για την βελτίωση του ύπνου είναι καθημερινό καθήκον. Ο COVID-19 το έχει κάνει πιο δύσκολο, αλλά μια συνεπής ρουτίνα κατά τη διάρκεια της μέρας είναι το κλειδί. Η κίνηση μέσα στη μέρα είναι σημαντική, ώστε να είσαι κουρασμένος το βράδυ και τα ελαφριά γεύματα μερικές ώρες πριν τον ύπνο θα σε βοηθήσουν, επίσης. 

Διάβασε ακόμα:

Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου θα εξυπηρετήσει την κοινωνία

Στόχος: Διατήρηση βάρους. 4 τρόποι για να τα καταφέρεις

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.