Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να πεις αντίο στη μαγιονέζα.
-Πώς θα κάνεις περισσότερο ανθεκτικό τον οργανισμό σου.


Οι γιορτές τελείωσαν και διάφορες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί είναι εκείνοι που μετρούν έως 2 κιλά επιπλέον στα ζύγισμα της «επόμενης ημέρας», ως αποτέλεσμα της διατροφικής υπερβολής που συνοδεύει τη συγκεκριμένη περίοδο.

Από την άλλη, ψυχραιμία!

Το καλοκαίρι αργεί ακόμα και επομένως υπάρχει αρκετός χρόνος για τη βελτίωση της βιολογικής ισορροπίας.

Η μετα-εορταστική διατροφή θα πρέπει αποτελέσει «αντίβαρο» με στόχο τη μείωση όλων εκείνων που ενδεχομένως αυξήθηκαν: από τα κιλά μέχρι και τους παθολογικούς βιολογικούς δείκτες.

Αυτή λοιπόν είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα ήπιας αποτοξίνωσης (Detox) του οργανισμού σου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το βιβλίο μου, «Η Δίαιτα Detox» θα σε βοηθήσει από τη μία πλευρά να αποφύγεις «επιβαρυντικές» τροφές που είναι πλούσιες σε συντηρητικά και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το αλκοόλ, η ζάχαρη, το αλάτι, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, junk food, το κρέας, τα πλήρη γαλακτοκομικά, τα σφολιατοειδή, τα γλυκά, το βούτυρο και η μαγιονέζα.

Οι τροφές αυτές εκτός των άλλων περιέχουν βλαβερά κορεσμένα (ζωικά) και τρανς λιπαρά.

Από την άλλη, μέσω της δίαιτας Detox θα μπορέσεις να εφαρμόσεις προστατευτικές πρακτικές που ενισχύουν σημαντικά την ανοσοποιητική λειτουργία του οργανισμου. Με απλά λόγια θα αποκτήσεις περισσότερη δύναμη, ενέργεια και φυσικά θα θωρακίσεις την υγεία σου.

Η Δίαιτα DETOX θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις επικίνδυνες τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό σου και να αδυνατίσεις με ασφάλεια, χωρίς να πεινάσεις!

Με βάση αυτό το δεδομένο ο οργανισμός σου θα είναι περισσότερο ανθεκτικός και θα λειτουργεί πιο σωστά, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αποτελεσματική μείωση του βάρους!

Αρχική δημοσίευση από τον Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη στο logodiatrofis.gr.

Διάβασε ακόμα:

Δεν Σου Αρέσουν Τα Λαχανικά; Ίσως Φταίνε Τα Γονίδια

Ποιους «Κανόνες» Πρέπει Να Σπάσεις Για Να Χάσεις Βάρος

Author(s)

  • Λόγω Διατροφής

    Ομάδα Διαιτολόγων & Διατροφολόγων

    Το Logodiatrofis.gr, υπογράφεται από Ομάδα διαιτολόγων - διατροφολόγων, οι οποίοι προσφέρουν επίκαιρη, έγκαιρη και πάνω από όλα επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με διατροφικά ζητήματα που μας απασχολούν.