Στα επόμενα 5 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια είναι τα οφέλη της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο.
-Τι αξιολογούν οι millennials όταν αναζητούν εργασία.


Μια πρόσφατη έρευνα από το Society for Human Resource Management (SHRM) διαπίστωσε ότι 57% των υπεύθυνων προσλήψεων πιστεύουν ότι οι στρατηγικές τους για την απόκτηση ταλέντων είναι σχεδιασμένες για να προσελκύουν υποψηφίους από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. 

Τα οφέλη της διαφορετικότητας και της αποδοχής στον εργασιακό χώρο 

-Επιταχύνουν την εταιρική ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση
Η έρευνα της McKinsey’s για τη διαφορετικότητα αποκάλυψε ότι οι εταιρείες με εργαζομένους από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες (φύλο, κουλτούρα, εθνικότητα) έχουν καλύτερη απόδοση συγκριτικά με τις εταιρείες που δε στηρίζουν τη διαφορετικότητα.

-Ενισχύουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα
“Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και η ύπαρξη σωματικής διαφορετικότητας οδηγεί σε καλύτερη απόδοση και για τις εταιρείες που στηρίζονται στα δεδομένα, η αυξημένη απόδοση αποτελεί επιπρόσθετο κίνητρο,” αναφέρει η Sabrina Clark, associate principal στη SYPartners. 

-Βελτιώνουν τη φήμη της εταιρείας
Οι εταιρείες που εστιάζουν στην προώθηση της διαφορετικότητας στην εργασία θεωρούνται πιο ανθρώπινοι και κοινωνικά υπεύθυνοι οργανισμοί. 

-Προσελκύουν υποψηφίους υψηλής ποιότητας
Σύμφωνα με την Deloitte, 67% των ανθρώπων που αναζητούν δουλειά, θεωρούν τη διαφορετικότητα ως ένα σημαντικό παράγοντα όταν σκέφτονται εταιρείες και προσφορές εργασίας. 

-Βελτιώνουν την αφοσίωση των εργαζομένων
Η Deloitte πραγματοποίησε μια έρευνα που συνέλεξε τις απόψεις και τις εμπειρίες 1.550 εργαζομένων σε 3 αυστραλιανές εταιρείες στους τομείς της παραγωγής, των πωλήσεων και της υγείας. Αυτή η έρευνα έδειξε ότι η μεγαλύτερη αφοσίωση είναι αποτέλεσμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής.

-Ενδυναμώνουν τους εργαζομένους
Σύμφωνα με την έρευνα του Salesforce για τη διαφορετικότητα, οι εργαζόμενοι που αισθάνονται ότι εισακούγονται στη δουλειά, είναι 4,6 φορές πιο πιθανό να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

8 πρακτικές για την ενίσχυση της διαφορετικότητας και της αποδοχής

 1. Καλλιεργήστε το αίσθημα του ανήκειν

Το αίσθημα του ανήκειν είναι μια από τις πιο σημαντικές ψυχολογικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται συνδεδεμένοι με τους εργοδότες και τους οργανισμούς. 

 1. Αντιμετωπίστε όλους τους εργαζομένους δίκαια

Η δικαιοσύνη είναι μια από τις κρίσιμες προϋποθέσεις για να νιώθουν οι εργαζόμενοι πολύτιμοι και απαραίτητοι. Οι άδικοι μισθοί και πακέτα προνομίων για τους εργαζομένους από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες οδηγούν σε μια ανθυγιεινή εργασιακή κουλτούρα και σε έλλειψη διαφορετικότητας. 

 1. Παρέχετε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης

Η ευκαιρία για ανάπτυξη είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που προσελκύουν και διατηρούν τα ταλέντα μέσα στις εταιρείες. Επομένως, οι εργοδότες χρειάζεται να προσφέρουν ίσες και δίκαιες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης στους εργαζομένους τους. 

 1. Τροποποιήστε τις περιγραφές και τις αγγελίες των θέσεων εργασίας

Αν θέλετε να προσελκύσετε ταλέντο από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, η γλώσσα που χρησιμοποιείτε στις αγγελίες κάνει διαφορά. Μια έρευνα για τις αγγελίες αποκάλυψε ότι οι “αρσενικού τύπου” λέξεις, όπως “φιλόδοξος” και “κυρίαρχος” ήταν λιγότερο ελκυστικές στις γυναίκες υποψηφίους.  

 1. Υποστηρίξτε την καινοτομία και τη δημιουργικότητα

Για να δημιουργήσουν έναν εργασιακό χώρο διαφορετικότητας, οι εταιρείες πρέπει να στηρίξουν τη δημιουργικότητα εντός των οργανισμών τους. Αν η καινοτομία και η δημιουργικότητα δεν αποτελούν βασικούς επιχειρηματικούς στόχους, θα είναι δύσκολο να ενισχυθεί η διαφορετικότητα. 

 1. Εκπαιδεύστε τους εργαζομένους για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να εκπαιδευτούν για τα οφέλη και τις καλύτερες πρακτικές για να υποστηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί τα ανώτατα στελέχη να γνωρίζουν τη σημασία της διαφορετικότητας και της αποδοχής για την εταιρική επιτυχία και φήμη. 

 1. Υποστηρίξτε την ευελιξία στον εργασιακό χώρο 

Έρευνα πάνω στη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο έδειξε ότι μια από τις καλύτερες πολιτικές είναι η ευελιξία.

-Μια έρευνα της PwC αποκάλυψε ότι συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές, οι millennials αξιολογούν την εταιρική κουλτούρα που στηρίζει την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
έρευνα της McKinsey έδειξε ότι η  #1 εταιρική κουλτούρα για τις γυναίκες είναι ένα ευέλικτο εργασιακό ωράριο.

 1. Αναθεωρήστε τη διαδικασία πρόσληψης

Στις προσλήψεις, η εστίαση στην εμπειρία ή την εκπαίδευση των υποψηφίων μπορεί ίσως να οδηγήσει σε μια μείωση της διαφορετικότητας. Ωστόσο, μια έγκυρη και αξιόπιστη αξιολόγηση προσωπικότητας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να εκτιμηθούν τα χαρακτηριστικά, τα κίνητρα και οι δεξιότητες των υποψηφίων. Μια έρευνα 150 εταιρειών έδειξε ότι αυτοί που χρησιμοποιούσαν την αξιολόγηση προσωπικότητας στη διαδικασία της πρόσληψης είχαν πιο διαφορετικά εργατικά δυναμικά.

Μάθετε περισσότερα για τα εταιρικά μας προγράμματα σήμερα.

Διάβασε ακόμα:

Δεξιότητες για την Πράσινη Οικονομία: Γιατί η επένδυση στους ανθρώπους είναι το κλειδί

Τι αποκαλύπτει ο δείκτης Recruitment Confidence Index για το β΄ 6μηνο του 2020

Author(s)

 • Ελίζα Σακκά

  Content Editor

  Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.