Η επαγγελματική εξουθένωση, το σύνδρομο burnout, αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα σύνδρομο που επηρεάζει πολλαπλώς την κατάσταση της υγείας. Σύμφωνα με έρευνα του 2018 που διεξήχθη από το Gallup, 1 στους 5 εργαζομένους πάσχει από το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης.

Τι οδηγεί όμως τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο στο burnout; Υπερβολικά ωράρια, ελάχιστος προσωπικός χρόνος, ανισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που οδηγούν στην εξουθένωση. Τόσο οι managers όσο και οι επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού μπορούν να προστατεύσουν την ομάδα τους από το burnout, βελτιώνοντας την εταιρική κουλτούρα, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και επενδύοντας στο προσωπικό τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αύξηση της αποδοτικότητας μέσω της βελτίωσης της επαγγελματικής ευεξίας.

Από την άλλη, τόσο στο πλαίσιο της ομάδας όσο και σε ατομικό επίπεδο, οφείλει ο καθένας να αλλάξει τις συνήθειές του που θα του εξασφαλίσουν αποδοτικότητα και ευρωστία και την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής καθώς τα σημάδια που μαρτυρούν συχνά αυτήν την ανάγκη υπάρχουν και μας καλούν να νικήσουμε το burnout πριν μας νικήσει αυτό.

Μάθετε περισσότερα για τα εταιρικά μας προγράμματα σήμερα.

Διάβασε ακόμα:

10 Τρόποι Για Να Βελτιώσεις Την Κουλτούρα Μιας Εταιρείας

Thrive Time: Το Είδος Της Ξεκούρασης Που Δεν Είναι Πολυτέλεια