All Ι want from Christmas is the real you!

Τι σημαίνει «the real you»; Είναι ακριβώς αυτό που σας κάνει ξεχωριστό. Αυτό που δίνει το δικό σας προσωπικό στίγμα στην επιχείρηση και στη ζωή σας και που είναι τόσο μοναδικό όσο το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Ίσως δεν το ξέρετε, αλλά είστε απόλυτα μοναδικός. Και μόνο όταν καταλάβετε αυτό το απλό πράγμα, θα κοιτάξετε προς τον ουρανό και θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά «the sky’s the limit».

Όμως, για να ανακαλύψετε τι είστε, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι δεν είστε. Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν, καθίστε στον καναπέ σας δίπλα στο όμορφα στολισμένο δένδρο, κλείστε τα μάτια και σκεφθείτε (ναι, το μελομακάρονο και ο κουραμπιές επιτρέπονται όσο σκέφτεστε).

Δεν είστε ο Steve Jobs. Δεν χρειάζεται αυτές τις γιορτές να ξαναδιαβάσετε τη βιογραφία του και να κοπιάρετε τις τακτικές του. Μην σκέφτεστε πώς θα δημιουργήσετε τα δικά σας iPhone και iPod και iPad. Περιοριστείτε στο iPapadopoulos και δείτε πού μπορείτε να φτάσετε το δικό σας brand name!

Δεν είστε ο Superman. Ούτε ο ακούραστος Γιαπωνέζος που δουλεύει αγόγγυστα και μηχανικά 100+ ώρες την εβδομάδα. Η θεραπεία στα προβλήματα της επιχείρησης δεν είναι η «περισσότερη δουλειά». Μην βάλετε ως New Year’s resolution το να δουλεύετε μία ώρα παραπάνω κάθε πρωί. Ο δρόμος για το τι σας κάνει πραγματικά ξεχωριστό δεν περνά μέσα από το ξυπνητήρι.

Δεν είστε ο Leonardo Di Caprio στον Λύκο της Wall Street, ούτε κανένας άλλος από τους κλισέ ήρωες του Hollywood που υποδύονται τους επιχειρηματίες. Δεν είστε αδίστακτος (αλλά φυσικά ούτε και αφελής). Πάρτε τον χρόνο σας αυτές τις γιορτές και δείτε πέρα από αυτό που κάποιος άλλος θέλει να σας κάνει να πιστέψετε ότι είστε.

Τέλος, δεν είστε ο Μοναχός που πούλησε τη Φεράρι. Αυτό που είναι πιθανή ευλογία για κάποιον άλλον, όπως ο διαλογισμός στα ψηλά οροπέδια του Θιβέτ, μπορεί για εσάς απλά να μη δουλεύει ή ακόμη και να σας βλάπτει. Να θυμάστε ότι ο καλύτερος συγγραφέας βιβλίων αυτοβοηθείας είναι ένας και μοναδικός: εσείς!

Σας εύχομαι ολόψυχα, από τα βάθη της καρδιάς μου ως Θέμης Σαρανταένας, φέτος τις γιορτές να βρείτε αυτό που σας κάνει μοναδικό. Και αν το έχετε ήδη βρει, να το διαφυλάξετε ως «κόρη οφθαλμού». Είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε.

Καλές γιορτές!

Αρχική δημοσίευση από τον Θέμη Σαρανταένα στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Το νέο έτος και οι παγίδες του

Χριστούγεννα: Τα φώτα είναι ευεργετικά

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.