Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δεληγιάννης ομότιμος καθηγητής Αθλητιατρικής και τέως διευθυντής του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναφέρει ότι η άσκηση μπορεί να προστατεύσει και από την Covid-19, που περιλαμβάνεται στις ιογενείς λοιμώξεις. Με αφορμή αυτό λοιπόν πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αυτή την περίοδο που είναι κλειστά τα γυμναστήρια και όλοι οι αθλητικοί χώροι:

-Το περπάτημα σε εξωτερικό χώρο ή ο διάδρομος στο σπίτι είναι μια επιλογή με τεράστια οφέλη για τον οργανισμό μας και την καύση λίπους. 

-Για πιο προχωρημένους είναι το τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο ή στο διάδρομο. 

-Αξεσουάρ που θα χρειαστούμε στο σπίτι για μυϊκή ενδυνάμωση και καύση λίπους:

  • Στρώμα γυμναστικής
  • Σχοινάκι 
  • Βαράκια
  • Μπάλα γυμναστικής
  • Λάστιχα

Τι πρέπει να προσέξεις

Η γυμναστική στο σπίτι θέλει ιδιαίτερη προσοχή εφόσον είμαστε αρχάριοι και δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα εξειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής να μας εξηγήσει ακριβώς την εκτέλεση της άσκησης και γενικότερα να μας φτιάξει ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δικές μας ανάγκες.

Υπάρχουν πλατφόρμες εκγύμνασης αλλά και εδώ πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας να είναι εκπαιδευμένοι και απόλυτα καταρτισμένοι γυμναστές ακόμα και σε ομαδικά προγράμματα.

Εάν ενδιαφέρεσαι για ομαδικά μαθήματα Online με διάφορα είδη άσκησης όπως Yoga, Pilates και Fitness και είσαι ήδη σε μια καλή φυσική κατάσταση, μια ιδανική και οικονομική λύση είναι τα καθημερινά μαθήματα μέσω της πλατφόρμας Zoom που γίνονται από διάφορες ομάδες καθηγητών φυσικής αγωγής. Εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις και τα μαθήματα εκγύμνασης με τη Νίκη Πετρουλάκη και την ομάδα της.

Εάν πάλι έχεις επιπλέον βάρος από το φυσιολογικό καλό θα ήταν να κάνεις το συνδυαστικό πρόγραμμα εξειδικευμένου πλάνου διατροφής και άσκησης  Total Body Make Over από την ομάδα του Fitlab της Ελένης Πετρουλάκη ή προσωπική προπόνηση και πάλι Online με εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής για ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες.

Όπως και να έχει πάντως όποια απόφαση και εάν πάρεις, αυτό που πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους είναι ότι η άσκηση είναι θεραπεία της ψυχής και του σώματος.

Μην παραμελείς τον εαυτό σου και φρόντισέ τον όπως του αξίζει.

Διάβασε ακόμα:

Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά από μια προπόνηση

Tabata: η προπόνηση που μπορείς να κάνεις παντού!

Author(s)

  • Γιάννης Μπιτζούνης

    Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

    Ο Γιάννης Μπιτζούνης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη ειδική φυσική αγωγή και θεραπευτική γυμναστική. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Άσκηση και Υγεία του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος και Συντονιστής σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.