Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να έχουμε καλή υγεία, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους συνανθρώπους μας. Τα σωματικά οφέλη της γυμναστικής, αλλά και τα ψυχολογικά οφέλη της (έκκριση ενδορφινών – ορμόνες της καλής διάθεσης και της ευεξίας, ντοπαμίνης και σεροτονίνης), καθιστούν την άσκηση επιτακτική για την επιβίωση και την ποιότητα στη ζωή μας.

Η γυμναστική ρουτίνα που προτείνουμε αφορά σε άντρες και γυναίκες, προχωρημένους και μη, με μικρές παραλλαγές γι’ αυτούς που ήδη γυμνάζονται. Χωρίς εξοπλισμό, με το βάρος του σώματος και χωρίς να απαιτούνται τετραγωνικά πολλά, διατηρούμε τη φυσική μας κατάσταση και μέσα στο σπίτι ή και γιατί όχι δημιουργούμε μία καλή υγεία.

Η λογική του προγράμματος αφορά σε ολόκληρο το σώμα, ξεκινώντας με ζέσταμα, από τις μεγάλες μυϊκές ομάδες και καταλήγοντας στις μικρές, ενώ η ροή ακολουθεί τη σειρά: άσκηση για το πάνω μέρος του σώματος, στη συνέχεια για τα πόδια και τέλος για τον πυρήνα (κορμός, κοιλιακοί, ραχιαίοι μύες).

Kάνε κλικ εδώ για να δεις το ασκησιολόγιο σε ένα ολοσέλιδο infographic.

Αρχική δημοσίευση από τον Πάνο Δορμπαράκη στην αθηΝΕΑ.

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: 8 τρόποι για γυμναστείς αποτελεσματικά στο σπίτι

Μικρά βήματα για την θωράκισή μας απέναντι στον COVID-19

Author(s)

  • Η αθηΝΕΑ είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα που λαμβάνουν στο email τους κάθε μεσημέρι χιλιάδες συνδρομητές, για να κρατούν την επαφή τους με τα σημαντικότερα νέα της ημέρας. Την ίδια στιγμή, το portal της αθηΝΕΑς εμπλουτίζει την εμπειρία του αναγνώστη του newsletter με ερεθίσματα που διευρύνουν τους ορίζοντές του: άρθρα για την πολιτική και τις διεθνείς εξελίξεις, την επιχειρηματικότητα, την τέχνη, τη γαστρονομία, το ταξίδι και τη ζωή στην πόλη.