Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να μην δείξεις πολύ φιλόδοξος.
-Πόσο σημαντικό είναι να φανείς ρεαλιστής.


Μία συνέντευξη εργασίας μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική. Προσπαθείς να σκεφτείς άμεσες και έξυπνες απαντήσεις, αλλά το θέμα είναι τα καταφέρνεις; Και αν ναι, πώς απαντάς στην πιο αγαπημένη ερώτηση των συνεντευκτών; “Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια”; 

Μπορείς να απαντήσεις και μάλιστα πολύ έξυπνα. Υπάρχουν 4 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις:

1.Τόνισε ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις όλα όσα θα μάθεις σε αυτή τη δουλειά

Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις το ενδιαφέρον σου για τη θέση που ζητάς. Πρόσεχε όμως μην προσπαθήσεις να δείξεις ότι παραείσαι φιλόδοξος, λέγοντας ότι σε 5 χρόνια από τώρα θα είσαι ο καλύτερος στον τομέα σου. Προτίμησε να πεις ότι ελπίζεις να μπορείς να χρησιμοποιείς όλα όσα έμαθες από αυτή τη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι αυτή η θέση θα σε βοηθήσει να επιτύχεις κάποιους από τους επαγγελματικούς σου στόχους. Γι’ αυτό σκέψου ρεαλιστικά πού μπορεί να σε οδηγήσει αυτή η θέση και κατά πόσο συμβαδίζει με τους επαγγελματικούς σου στόχους.

2.Όταν δεν ξέρεις τι να απαντήσεις, μίλα για την εξέλιξή σου

Η Alison Doyle, career expert, σε συμβουλεύει να λες πόσο πολύ θέλεις να βελτιωθείς και να εξελιχθείς στην δουλειά σου στα επόμενα 5 χρόνια. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις ότι θα ήθελες να είσαι ειδικός στον τομέα σου, να έχεις αυξήσει τους πελάτες και να έχεις αναπτύξει στενές σχέσεις μαζί τους.

3.Να είσαι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστής

Η απάντησή σου κάνει τον συνεντευκτή να κατανοήσει το κίνητρό σου. Γι’ αυτό, αντί να εστιάσεις στον εαυτό σου, προτίμησε να μιλήσεις για τους επαγγελματικούς στόχους, που ελπίζεις να πραγματοποιήσεις, αλλά και το πώς σκοπεύεις να το κάνεις. Θυμήσου να αναφέρεις την ικανότητά σου να ελίσσεσαι και να είσαι ανοιχτός σε κάθε πρόκληση που θα συναντήσεις.

4.Δείξε ότι σκέφτεσαι το μέλλον

Καλό θα ήταν πριν από κάθε συνέντευξη να κάνεις λίγη έρευνα αναφορικά με τις ελλείψεις και τις δυνατότητες της εταιρείας. Ανάλυσε τις δικές σου δυνατότητες, δες πως συμβαδίζουν με αυτές της εταιρίας και δώσε την εικόνα ενός ατόμου που σκέφτεται μπροστά. 

Και φυσικά μην ξεχνάς ότι μπορούν να σου κάνουν πολύ χειρότερες ερωτήσεις!

 

Διάβασε ακόμα:

Συγχαρητήρια Προσλαμβάνεστε! Πώς Να Σκίσεις Σε Μία Συνέντευξη

20 Ερωτήσεις Που Πρέπει Να Κάνεις Στο Τέλος Κάθε Συνέντευξης

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.