Στις 31 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης και η ιδέα της αποταμίευσης είναι διαχρονικά σημαντική. 

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης;

Είναι μια παγκόσμια ημέρα που προσπαθεί να ενθαρρύνει και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους να σπαταλούν με σύνεση και να κάνουν αποταμίευση, σε τράπεζες αντί κάτω από το στρώμα. Κάθε χρόνο το World Savings and Retail Banking Institute προωθεί την ημέρα και προσφέρει συμβουλές και καθοδήγηση σε ανθρώπους για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα τα οικονομικά τους. Οι συμβουλές έχουν στόχο να αποτρέψουν οικονομικά εμπόδια και να χτίσουν ένα λαμπρό μέλλον για τους ανθρώπους και την οικογένειά τους.  

 4 tips για την αποταμίευση φέτος το χειμώνα

1. Έχε ένα στόχο
Αυτό θα σε παρακινήσει να αποταμιεύεις περισσότερο. Ίσως για διακοπές το καλοκαίρι ή εκείνη την designer bag που πάντα ήθελες. Βάλε το στόχο σου και διαμόρφωσε τις δαπάνες σου γύρω από αυτόν.

2. Κάνε ένα προϋπολογισμό και τσέκαρε τα έξοδά σου
Πρέπει να κάνεις έναν προϋπολογισμό για να φροντίσεις να μείνεις εντός του πλάνου σου και είναι επίσης σημαντικό να ελέγχεις τι ξοδεύεις στην πραγματικότητα ώστε να μην ξεφύγεις. 

3. Κάνε περικοπές στις περιττές αγορές
Όταν δεν νιώθεις καλά, είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα να κάνεις περιττές διαδικτυακές αγορές. Προσπάθησε να αποφύγεις αγορές που δε χρειάζεσαι και να αποταμιεύσεις χρήματα για πιο σημαντικές μελλοντικές αγορές.  

4. Βάλε χρήματα στην άκρη πιο τακτικά
Αν θέλεις να αποταμιεύεις χρήματα αποτελεσματικά, είναι καλό να υιοθετήσεις τη νοοτροπία “λίγο και συχνά”, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βάζεις στην άκρη χρήματα συχνά. Αφού δεν βάζεις μεγάλα ποσά στην άκρη, δεν θα επηρεάσει πολύ την οικονομική σου κατάσταση, αλλά θα αυξήσεις τις αποταμιεύσεις σου για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Η πανδημία αλλάζει θεαματικά συνήθειες, στάσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο

Πώς βοηθάει το life coaching στην αναγνώριση των συναισθημάτων και στην ψυχική ισορροπία;

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.