Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια διλήμματα πρέπει να λύσεις.
-Πώς θα καταφέρεις να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς.


Όταν ήσουν παιδί τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας ήμασταν πολύ αισιόδοξοι όταν ήμασταν μικροί. Σκεφτόμασταν τη δουλειά των ονείρων μας και όχι το πόσο σταθερή μπορεί αυτή να είναι. Η φαντασία μας σε εκείνη την ηλικία δεν είχε όρια και μπορούσαμε να ονειρευόμαστε την ζωή μας χωρίς να σκεφτόμαστε υπερωρίες ή μισθούς.

Αναπόφευκτα όμως όσο μεγαλώνουμε βλέπουμε την ζωή με άλλο μάτι. Πόσες φορές έχεις πει «λατρεύω αυτήν την δουλειά, αλλά θα μπορώ να ζήσω από αυτήν;».

Γιατί είναι πιο σημαντική η ψυχική σου ηρεμία 

Κάθε δουλειά στόχο έχει να σου εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ιδανικά, θα πρέπει όμως και να σε γεμίζει. Να σε κάνει να νιώθεις ενθουσιασμό και προσμονή για αυτό που θα ακολουθήσει. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις κάτι. Υπάρχουν τόσες πολλές ώρες, τόσες πολλές ημέρες και τόσες πολλές εβδομάδες στην ζωή μας που δεν θα πρέπει να αναλωνόμαστε σε ότι δεν μας προσφέρει χαρά.

Σίγουρα ένας σταθερός μισθός και ένα σταθερό ωράριο είναι πολύ σημαντικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να σου κοστίσουν ακόμα και την υγεία σου. Γιατί το οικονομικό δεν είναι πάντα και το πιο ισχυρό κίνητρο.

Αν λοιπόν κάθε πρωί πηγαίνεις σε μία δουλειά που δεν σε εκφράζει, τότε αναλώνεσαι και βλάπτεις και την ψυχική σου υγεία γιατί πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που δεν του αρέσει.

Τι πρέπει να γίνει;

Αν είσαι δυστυχισμένος με την δουλειά που κάνεις, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να προετοιμάσεις την διέξοδό σου από αυτήν. Και αν έφευγες από αυτήν, τι θα έκανες αν είχες την δυνατότητα επιλογής;

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις και πάλι για λίγο παιδί και να σκεφτείς «τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω;». Προσπάθησε να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές σε κάθε δυνατή επιλογή, ακόμα και όταν αδυνατείς να βρεις τον τρόπο να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Απλά χρειάζεται ένα σχέδιο.

Φτιάξε ένα σχέδιο διαφυγής σε 3 βήματα

1.Ξεκίνησε να αποταμιεύεις. Το να βάζεις λίγα χρήματα στην άκρη κάθε μήνα, θα είναι μία σανίδα σωτηρίας για όταν αποφασίσεις να φύγεις.

2.Ψάξε για μία άλλη δουλειά. Υπάρχει τεράστια ζήτηση και μεγάλη ποικιλία για να βρεις μία δουλειά ακόμα και ως εξωτερικός συνεργάτης. Έτσι θα μπορείς να εργάζεσαι από οπουδήποτε, ακόμα και από το σπίτι σου, αρκεί να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό θα σου προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις με τι θέλεις να ασχοληθείς. Γι’ αυτό σκέψου τις επιλογές σου και κάνε την αναζήτηση εργασίας, αποτελεσματική.

3.Άρχισε να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στο διαδίκτυο. Δημιούργησε μία ιστοσελίδα, επικαιροποίησε το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρχισε τις επαφές, είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία.

Τώρα έχεις ένα σημείο αναφοράς και ένα σχέδιο διαφυγής για να μπορέσεις επιτέλους να εγκαταλείψεις τη δουλειά που σε βαραίνει. Ίσως όμως αναρωτηθείς «τι θα γίνει αν δεν τα καταφέρω; Αν όλα αυτά που ονειρεύομαι είναι ουτοπικά;».

Είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως αυτό που σε κρατάει, αυτός ο φόβος θα είναι πάντα εκεί. Τι είναι καλύτερο λοιπόν; Να φοβάσαι το άγνωστο ή να μετανιώνεις επειδή ποτέ δεν τόλμησες να πάρεις την ευκαιρία να το ανακαλύψεις;

Διάβασε ακόμα:

Πόσο Ισχυρό Είναι Το Οικονομικό Κίνητρο Για Έναν Εργαζόμενο;

Αυτό Που Θέλουν Οι Εργαζόμενοι Από Το Αφεντικό Τους

Author(s)

  • Η Samantha Diane είναι ειδικός σε θέματα στρατηγικής επιχειρήσεων.