Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να είσαι τεχνολογικά ενήμερος.
-Πώς να μην κατασκοπεύεις τα παιδιά σου.


Η τεχνολογία διαρκώς εξελίσσεται και ενώ σου δίνει την δυνατότητα να είσαι συνεχώς συνδεδεμένος, ωστόσο κάποιες φορές δεν μπορείς να διαχειριστείς τις επιπτώσεις της στη ζωή σου. 

Αν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να χειριστείς την τεχνολογία, πώς περιμένεις να το κάνουν τα παιδιά σου; Και πώς μπορείς να πιστεύεις ότι είναι σε θέση να χειριστούν τις επιπτώσεις της στην ψυχή, τις σχέσεις και την αυτοεκτίμησή τους; 

Ίσως κι εσύ ανήκεις στην κατηγορία των γονιών που αφήνουν πολλή ελευθερία στα παιδιά τους σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία. Ίσως δεν ξέρεις καν τι είναι το Instagram και το Snapchat. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστείς; Μπορείς να αρχίσεις με δύο απλά βήματα:

1.Ενημερώσου για την τεχνολογία

Ζήτησε από τον πιο καταρτισμένο τεχνολογικά φίλο σου να βάλει περιορισμούς στο τηλέφωνό σου ή φίλτρα για να μπορεί να ελέγχει οποιοδήποτε ανάρμοστο περιεχόμενο, ακόμα και στο πιο αρχικό στάδιο και να αναγνωρίζει περίεργες εφαρμογές, μέσα από τις οποίες οι έφηβοι μπορούν να συνομιλούν. Το ξέρεις ότι υπάρχουν εφαρμογές που τα παιδιά συνομιλούν και στη συνέχεια η συνομιλία τους να εξαφανίζεται; Μάθε πώς λειτουργεί το Instagram, το Snapchat και το Tumblr. Δημιούργησε δικούς σου λογαριασμούς και άρχισε να ακολουθείς τα παιδιά σου. Και τους φίλους τους. Με μέτρο όμως. 

2. Μάθε τι συμβαίνει στην ζωή των παιδιών σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καλό είναι να έχεις τους κωδικούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσεχε όμως μην τα κατασκοπεύεις συνέχεια και μην τα βομβαρδίζεις με ερωτήσεις. Να είσαι περίεργος, χωρίς όμως να τα κρίνεις. Ρώτησέ τους αν ένιωσαν ότι έπεσαν θύματα κοροϊδίας ή κακομεταχείρισης σε αυτά και μίλησέ τους να σου μιλήσουν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Ζήτησέ τους να σου δείξουν τα αγαπημένα τους video clips ή ποιον διάσημο «ακολουθούν» στο Twitter or Instagram. Μην σταματάς να τα ρωτάς. Γιατί μπορεί εκείνα να γνωρίζουν περισσότερα για την τεχνολογία, εσύ όμως γνωρίζεις περισσότερα για το καλό τους. 

 

Διάβασε ακόμα:

Μάθε Πώς Να Είσαι Καλύτερος Γονιός Στην Ψηφιακή Εποχή

Έρευνα: Ο Χρόνος Που Αφιερώνουν Οι Έφηβοι Στα Ψηφιακά Μέσα Επηρεάζει Το Πόσο Χαρούμενοι Είναι