Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να κοιμάσαι καλύτερα.
-Πώς να περιορίσεις την χρήση συσκευών τεχνολογίας.


Η απόδοσή σου στη δουλειά έχει να κάνει κατά πολύ με το περιβάλλον σου, τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου αλλά kai το πάθος που έχεις για την ίδια την δουλειά.

Την ίδια ώρα που η επιστήμη επιβεβαιώνει την σημασία των παραπάνω, μια νέα έρευνα αναφέρει ότι μια αθώα συνήθειά μας, έχει αντίκτυπο στην δουλειά μας: Η χρήση των social media αργά το βράδυ.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep Health, ερεύνησε τις συνήθειες ύπνου 112 παικτών του NBA και τους χώρισε σε 2 ομάδες ανάλογα με την χρήση που έκαναν στο Twitter, και την απόδοσή τους στην προπόνηση το επόμενο πρωί.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που ήταν “ενεργοί” στα κοινωνικά δίκτυα 23.00 – 07.00 την ημέρα πριν το παιχνίδι, είχαν χαμηλότερη απόδοση από τους υπόλοιπους. «Η έρευνά μας έδειξε ότι η έλλειψη ύπνου, λόγω χρήσης κοινωνικών δικτύων έχει συσχέτιση με την απόδοσή μας την επόμενη μέρα. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση social media αργά το βράδυ επηρεάζει την φυσική μας απόδοση και την ενέργειά μας», είπαν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα βέβαια, δεν ισχύουν μόνο για αθλητές, αλλά για επαγγελματίες κάθε είδους, όπως και social media κάθε είδους, αντίστοιχα.

«Η έρευνά μας δεν έχει να κάνει μόνο με το Twitter ή μόνο με την απόδοση αθλητών», είπε η επικεφαλής της Lauren Hale, η οποία είναι και καθηγήτρια Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Stony Brook. «Ελπίζουμε τα παιδιά, οι γονείς, οι αθλητές αλλά και οι μη αθλητές να πάρουν ένα μάθημα από αυτό και να βάλουν το κινητό μακριά από το κρεβάτι τους», τόνισε.

Η ίδια επίσης, ανέφερε ότι η έλλειψη ύπνου έχει φοβερό αντίκτυπο στην λειτουργία μας το επόμενο πρωί και ότι πολλές φορές το κινητό μας και τα social media έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο ότι δεν αποδίδουμε σωστά στην δουλειά μας.

Για να σταματήσεις αυτό το φαινόμενο, δες πώς μπορείς να κοιμάσαι καλύτερα και να αποδίδεις πιο σωστά, με 3 δοκιμασμένους τρόπους:

Όρισε μια ώρα που θα βγάλεις την τεχνολογία έξω από το δωμάτιό σου

Αν δυσκολεύεσαι να αφήσεις το κινητό εκτός δωματίου, τότε όρισε μια ώρα μέχρι την οποία θα το χρησιμοποιήσεις. Αμέσως μετά, βγάλ’ το έξω από το δωμάτιό σου. Έρευνες έδειξαν ότι το μπλε φως που βγαίνει από την οθόνη του κινητού και του tablet σου, επηρεάζει την μελατονίνη, την ορμόνη που μας βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα.

Γράψε ό,τι σε απασχολεί

Αντί για την συνηθισμένη σου περιήγηση στα social media, δοκίμασε να γράψεις σε ένα χαρτί ό,τι σε απασχολεί. Μερικοί από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους του πλανήτη κυριολεκτικά ορκίζονται σε αυτή τη τεχνική γιατί τους βοηθάει να καθαρίσουν πλήρως το μυαλό τους από τις έγνοιες και να κοιμηθούν γαλήνια.

Επίτρεψε στον εαυτό σου μερικές φορές να κάνει μια εξαίρεση

Δεν γίνεται πάντα να κοιμάσαι γαλήνια, οπότε τις μέρες που νιώθεις αγχωμένος, κάνε ένα βήμα πίσω και οργάνωσε την μέρα σου με βάση τις προτεραιότητές σου. Αυτό, δεν είναι σημάδι τεμπελιάς ή έλλειψης αφοσίωσης στον στόχο σου αλλά αντίθετα, επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να κάνει ένα διάλειμμα ώστε να επιστρέψει στην «ρουτίνα» του. Οργάνωσε τι έχεις να κάνεις, θέσε προτεραιότητες και αν δεν προλαβαίνεις, άσε και κάτι για αύριο.

Διάβασε ακόμα:

Πώς, Πότε Και Γιατί Τα Social Media Σαμποτάρουν Την Ευεξία Σου

Η Έλλειψη Ύπνου Επηρεάζει Την Ευεξία Και Την Εξωτερική Σου Εμφάνιση