Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι δείχνουν τα νούμερα στην Αμερική για την ψυχολογική κατάσταση των εφήβων εν μέσω της πανδημίας.

-Ποιες εκτιμούνται ότι είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις στους ενήλικες.


Νέα έρευνα μελέτησε την ψυχολογική κατάσταση των εφήβων της Αμερικής αυτή την περίοδο και όπως φαίνεται κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Γιατί; Επειδή όπως αποκαλύπτουν τα νούμερα υπάρχουν επιπτώσεις στις ψυχολογία τους και θα ήταν πραγματικά λάθος να μη δώσουμε σημασία σε αυτές. 

Τι έδειξε η έρευνα;

1500 των εφήβων που πήραν μέρος Η έρευνα ανάμεσα σε 1500 έφηβους στην Αμερική (survey, conducted by Harris Poll on behalf of the National 4-H Council) τον Μάϊο του 2020 έδειξε ότι 7 στους 10 έφηβους παραδέχτηκαν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με την ψυχική τους υγεία. 

Περισσότεροι από το 50% αναφέρουν ότι αισθάνονται άγχος, 45% αναφέρουν ότι βιώνουν υπερβολικό στρες ενώ το 43% δηλώνει ότι έχει καταθλιπτικά συμπτώματα. 

Τι άλλο έδειξε η έρευνα; 

Ότι 12% των Αμερικανών εφήβων πληρούν όλα τα διαγνωστικά κριτήρια για κατάθλιψη και το 30% για γενικευμένη αγχώδη διαταραχή. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι 61% των εφήβων τόνισε ότι αυξήθηκε το αίσθημα της μοναξιάς λόγω της πανδημίας. 

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία  και ψυχική υγεία των εφήβων, αναφέρει η  Jennifer Sirangelo, πρόεδρος και  CEO του 4-H, σύμφωνα με τον σχολιασμό της σχετικά με το φαινόμενο στην HuffPost. Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι οι έφηβοι στην Αμερική περνούν κατά την περίοδο της πανδημίας 9 ώρες σε οθόνες, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 3 ώρες σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας, πράγμα που επίσης επιβαρύνει σοβαρά την ψυχολογία τους. 

Και στον κόσμο των ενηλίκων τι ισχύει;

Σύμφωνα, πάντως, με τον Steven Meyers, καθηγητή ψυχολογίας στο Roosevelt University στο Chicago, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν αντίστοιχες επιπτώσεις στον κόσμο των ενηλίκων. Όσον αφορά τους γονείς, συστήνει να παρακολουθούν πιο στενά τα παιδιά τους αυτή την περίοδο και να μην αφήνουν τις όποιες ψυχολογικές επιπτώσεις να παγιωθούν σε χρόνιο πρόβλημα. Αντιθέτως, να απευθυνθούν έγκαιρα στους ειδικούς που μπορούν να βοηθήσουν. 

Διάβασε ακόμα:

Γενιά Ζ: τι κοινά έχει με τους παππούδες της

Η Νέα Γενιά Έρχεται το Κάπνισμα Φεύγει

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.