Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιες δεξιότητες ζητούν οι περισσότερες εταιρείες.
-Πώς να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις εν μέσω πανδημίας.


Όσο οι επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανές, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, πάρα πολύ εργαζόμενοι έχουν πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, λόγω των μειωμένων ωρών εργασίας.

Αν είσαι ένας από τους εκατομμύρια εργαζόμενους που έχει επιπλέον χρόνο στη διάθεσή του, τότε είναι καλό να δεις αυτή την περίοδο ως μια ευκαιρία να επενδύσεις στις δεξιότητές σου, αλλά και τη γενική σου εξέλιξη.

Με το να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου για να μάθεις ή να γίνεις καλύτερος σε δεξιότητες που ήδη έχεις, τελικά θα βρεθείς διπλά κερδισμένος αφού είτε θα επιστρέψεις στη θέση σου ακόμα καλύτερος είτε θα σου παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες.

Παρακάτω θα βρεις 4 δεξιότητες που μπορείς να «ακονίσεις» ή να ξεκινήσεις μαθήματα πάνω σε αυτές, ακόμα και από το σπίτι σου.

Το Excel Proficiency είναι must

Το Excel είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στους χώρους εργασίας και μάλιστα εν μέσω τηλεργασίας, όλο και περισσότερες εταιρίες το χρησιμοποιούν. Πολύ από εμάς μάλιστα, ευχηθήκαμε να είχαμε αναρωτηθεί τι είναι το Microsoft Excel νωρίτερα, ώστε τώρα να το χειριζόμασταν άψογα. Μπορείς να μάθεις πώς να το χρησιμοποιείς ή και να εξασκηθείς, μέσα από το διαδίκτυο και τη σελίδα της Microsoft. Σε όποια θέση και αν εργάζεσαι, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή στη ζωή σου θα σου χρειαστεί.

… Όπως και ο βασικός χειρισμός προγραμμάτων

Ακόμα και αν δεν είσαι προγραμματιστής, είναι σημαντικό να ξέρεις να χειρίζεσαι ορισμένα προγράμματα, όπως προείπαμε και για το Microsoft Excel. Αν είσαι λογιστής, αναλυτής ή εργάζεσαι στον ευρύτερο τομέα επιστημών, τα macros και το VBA θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, καλό είναι να έχεις βασικές γνώσεις υπολογιστή και μάλιστα μπορείς να βρεις αρκετά δωρεάν σεμινάρια στο διαδίκτυο.

Το LinkedIn είναι πολύ πιο χρήσιμο από όσο νομίζεις

Αν θεωρείς ότι το LinkedIn είναι ακόμα ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνεις λάθος. Πάνω από 600 εκατομμύρια επαγγελματίες το χρησιμοποιούν ανά τον κόσμο και κατά καιρούς, δημοσιεύονται αρκετές αγγελίες εργασίας. Δικτυώσου, φτιάξε το προφίλ σου σωστά και σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος.

Ποιες είναι οι οριζόντιες δεξιότητές σου;

Οι τεχνικές δεξιότητες, είναι σίγουρα σημαντικές για όλους τους εργαζόμενους όμως, το να έχεις ισχυρές οριζόντιες δεξιότητες θα σου φανεί πολύ πιο χρήσιμο από όσο νομίζεις, εν μέσω πανδημίας. Πολλές εταιρίες μάλιστα, ζητούν από τους υποψήφιους εργαζόμενούς τους να διαθέτουν τις εξής οριζόντιες δεξιότητες:

  • Ευχέρεια στην επικοινωνία
  • Προσαρμοστικότητα
  • Δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων
  • Την ικανότητα ελέγχου συναισθημάτων

Οι οριζόντιες δεξιότητες είναι κάτι που μπορείς ο ίδιος να καλλιεργήσεις και να προσαρμόσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Είναι σημαντικό να ξέρεις αρχικά ποιες κατέχεις ήδη, ώστε είτε να τις βελτιώσεις είτε και να τις αναφέρεις σε μια επόμενη επαγγελματική συνέντευξη.

Διάβασε ακόμα:

Πώς να παραμείνεις αποδοτικός, όταν είσαι αντιμέτωπος με το φόβο του κορονοϊού

Οι κερδισμένοι της εποχής του COVID-19

Author(s)

  • Elle Kaplan

    ειδική σε θέματα ευεξίας

    Η Elle Kaplan είναι οικονομολόγος και ειδική σε θέματα ευεξίας.