Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί να κάνεις stretching.
– Τι μπορεί να αντικαταστήσει μία εκδρομή στη φύση.


Ονειρεύεσαι ένα γεύμα στο αγαπημένο σου εστιατόριο, μία βόλτα στη θάλασσα ή μία διήμερη εξόρμηση στη φύση για να αποφορτιστείς από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας; Σίγουρα η απάντηση είναι “ναι” αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις και η ρουτίνα σε παρασύρουν με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις όσο συχνά θέλεις όλα τα παραπάνω.

Παρόλα αυτά όταν νιώθεις πίεση μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα και να ασχοληθείς με εσένα αποκλειστικά έστω και για λίγο. Γιατι ευτυχώς υπάρχουν απλές λύσεις που σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς εύκολα και αποτελεσματικά! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις ελάχιστο χρόνο και να δοκιμάσεις κάποιο από τα παρακάτω:

1.Ρίξε νερό στο πρόσωπό σου – θα σε αναζωογονήσει.

2.Φτιάξε μία κούπα τσάι – θα σε χαλαρώσει.

3.Σήκω από την καρέκλα σου και κάνε stretching. Αυτό θα επαναφέρει το σώμα σου, θα χαλαρώσει τους μυς και θα στείλει νευροχημικά σήματα στο μυαλό σου το οποίο με τη σειρά του θα σου στείλει το μήνυμα «τώρα μπορείς να χαλαρώσεις». Το καλό με το stretching είναι πως μπορείς να το κάνεις όπου και αν βρίσκεσαι, στο πάτωμα, στο γραφείο, στο μπάνιο, στο σαλόνι ακόμα και στο κρεβάτι σου πριν κοιμηθείς. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να σηκώνεσαι κάθε μία ώρα από το γραφείο σου!

4.Κλείσε τα μάτια σου για 2 λεπτά και προσπάθησε να διώξεις κάθε σκέψη και πρόβλημα που σε απασχολεί. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ να αποφορτιστείς.

5.Απόλαυσε ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο. Θα σε βοηθήσει να διώξεις την ένταση της ημέρας και θα σε ξεκουράσει.

Ίσως κάποιοι από αυτούς τους τρόπους να σου φαίνονται υπερβολικά απλοί για να μπορούν να επιφέρουν μία ουσιαστική αλλαγή, αλλά να θυμάσαι πως η συνεχής φροντίδα του εαυτού σου έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην προσωπική σου ευημερία και ηρεμία. Δοκίμασε και δεν θα χάσεις!

Διάβασε ακόμα:

Φρόντισε Τον Εαυτό Σου Και Δες Τις Σχέσεις Σου Να Ανθίζουν

Φρόντισε Τον Εαυτό Σου Όπως Οι Ολυμπιονίκες Και Αύξησε Την Ευεξία Σου

Author(s)

  • Katherine Schafler

    ψυχοθεραπεύτρια

    Η Katherine Schafler είναι ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας.