Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να μάθεις να αγαπάς ακόμα και τις ατέλειές σου.
-Τι φωτογραφίες να ποστάρεις στα social media.


Ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί μας δεν μιλούν για εμάς όπως μιλάμε εμείς στον εαυτό μας. Είναι σαν έναν ενοχλητικό συγκάτοικο που μένει στο κεφάλι σου. Τρέφεται από τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειές σου. Αυτή η φωνή είναι πιο δυνατή και πιο ενοχλητική όταν αφορά στην εμφάνισή μας. Το δέρμα μας. Τα μαλλιά μας. Το μέγεθος και το σχήμα του σώματός μας. Φακίδες, κυτταρίτιδα, ραγάδες, ουλές. Ο ενοχλητικός μας συγκάτοικος τροφοδοτείται από τις αδυναμίες μας, όποιες κι αν είναι και μας κάνει να αισθανόμαστε ευάλωτοι, ότι δεν αξίζουμε κι ότι είμαστε χειρότεροι από τους άλλους.

Αυτό που κάνει την απελευθέρωση από αυτή τη φωνή τόσο δύσκολη είναι ότι οι πληροφορίες και τα ερεθίσματα που παίρνουμε καθημερινά μας οδηγούν να βάζουμε ανέφικτους και μη ρεαλιστικούς στόχους που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι η ζωή μας είναι ελλιπής. Μας εξαναγκάζουν να πιστεύουμε ότι πρέπει να αναζητούμε την τελειότητα. Πρέπει να γινόμαστε συνεχώς πιο όμορφες, πιο αδύνατες, πιο ελκυστικές, πιο επιτυχημένες, να βγάζουμε πιο πολλά λεφτά, να γίνουμε καλύτερες μητέρες, καλύτερες σύζυγοι. Το αποτέλεσμα είναι να αισθανόμαστε άσχημα που δεν καταφέρνουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες τελειότητας των άλλων.

Έχουμε την αποστολή όχι μόνο να τερματίσουμε το κυνήγι της απρόσιτης τελειότητας, ειδικά σε ό,τι αφορά στο δέρμα, το μέγεθος, τα μαλλιά και το σώμα μας, αλλά να δώσουμε στους ανθρώπους την αυτοπεποίθηση να επαναπροσδιορίσουν τα αδύναμα σημεία τους και να εκτιμήσουν τα ξεχωριστά και μοναδικά στοιχεία τους. Γιατί κάθε πτυχή της εμφάνισής μας είναι θεμελιώδης στο ποιοι είμαστε και αξίζει να τη γιορτάζουμε.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει το δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει το άγχος της τελειότητας, να μιλήσει για αυτό και να γιορτάσει τις όμορφες ατέλειες που τον κάνουν μοναδικό. Σε αυτό το πνεύμα, ακολουθούν κάποια μικροβήματα για να αντιμετωπίσεις το άγχος της τελειότητας. Την επόμενη φορά που θα το αισθανθείς, δοκίμασέ το!

1.Ξεφορτώσου σήμερα κάτι που δεν σε εξυπηρετεί

Αν σπαταλάς πολύ χρόνο κάθε μέρα προσπαθώντας να βελτιώσεις κάποια πλευρά της εμφάνισής σου, αναρωτήσου: το κάνω για μένα; ή το κάνω για να ταιριάξω στην εικόνα κάποιου άλλου για το τέλειο; Αν είναι το δεύτερο, σταμάτα να το κάνεις. Θα αρχίσεις να ξεπερνάς το άγχος της τελειότητας και θα αξιοποιήσεις αυτόν το χρόνο για κάτι που έχει πραγματική αξία.

2.Εντόπισε μία περιοχή του σώματός σου για την οποία νιώθεις ανασφάλεια και βρες κάτι που σου αρέσει σε αυτήν

Μην το σκέφτεσαι απλά. Φώναξέ το! Ό,τι κι αν είναι, μία ουλή, μια φακίδα, ραγάδες, κυτταρίτιδα. Το να εξωτερικεύσεις την αγάπη για τον εαυτό σου θα σε βοηθήσει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να επαναπροσδιορίσει το λανθασμένο αφήγημα πίσω από την αρνητική αυτοκριτική. Και θα σου δώσει την αυτοπεποίθηση να γίνεις πρότυπο για άλλους που ίσως έχουν τις ίδιες ανασφάλειες.

3.Μοιράσου μία όχι τόσο τέλεια φωτογραφία σου στα social media

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γίνεις το παράδειγμα. Να είσαι ειλικρινής και να μην φοβάσαι. Θα επαναπροσδιορίσεις την εμπειρία ως μία έκφραση του εαυτού σου κι όχι ως μια ευκαιρία κριτικής και αντίδρασης.

Διάβασε ακόμα:

Οι Έξυπνες Κινήσεις Που Προγραμματίζουν Θετικά Τον Εγκέφαλό Σου

Ενσυναίσθηση, Κοινωνικοποίηση Και Επικοινωνία. Πώς Επηρεάζουν Τις Σχέσεις Μας

Author(s)

  • Arianna Huffington

    Ιδρύτρια του Thrive Global

    Η Arianna Huffington είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας 15 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων best seller “Thrive” και “The Sleep Revolution”. Το 2005 δημιούργησε την Huffington Post, ένα site που σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Το 2016, αποχώρησε από την Huffington Post για να ιδρύσει το Thrive Global, με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε. Έχει ανακηρυχθεί από το Time Magazine και το Forbes ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη.