Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Αντώνης Τσαπατάκης: Τρώω πάντα ένα πολύ καλό πρωινό γιατί είναι το καύσιμό μου για να αντιμετωπίσω με ενέργεια την ημέρα μου.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΑΤ: Πάρα πολύ καλή. Ο ύπνος σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή είναι οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας στην καθημερινή μου προπόνηση. Γι’ αυτό και ακολουθώ αυστηρά ένα συγκεκριμένο ωράριο ύπνου συμπληρώνοντας απαραιτήτως 8 ώρες βραδινού ποιοτικού ύπνου καθημερινά γιατί μου εξασφαλίζει όχι μόνο τη μέγιστη απόδοση αλλά και το σωστό σωματικό βάρος.

TG: Τι άλλο σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΑΤ: Οι φίλοι μου! Γι αυτό και πάντα θα βρω έστω και λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να τους αφιερώσω.

TG: Το χρόνο τον διαχειρίζεσαι καλά;

ΑΤ: Πάρα πολύ καλά γιατί προσπαθώ να οργανώνω όσο πιο σωστά μπορώ τις υποχρεώσεις μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένος; Πως το αντιμετώπισες;

ΑΤ: Καθημερινά νιώθω εξουθενωμένος μετά από την προπόνηση και από όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ημέρας. Όμως η κούραση αυτή είναι δημιουργική και με γεμίζει με περισσότερη ικανοποίηση και ενέργεια για την επόμενη μέρα γιατί με φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου. Νιώθω θετικά εξουθενωμένος λοιπόν γιατί έχω εκμεταλλευτεί την ημέρα μου στο έπακρο.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΑΤ: Αποτυγχάνω κάθε μέρα αλλά κάθε αποτυχία είναι για μένα ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία γιατί μαθαίνω από αυτήν, διορθώνω τα λάθη μου και γίνομαι καλύτερος.

TG: Είσαι multitasker; Συνηθίζεις να κάνεις πολλά πράγματα μαζί;

ΑΤ: Είμαι μόνο multitasker. Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα μαζί, τα καταφέρνω και νιώθω πολύ ζωντανός και ενεργητικός.

TG: Έχεις κάνει ποτέ διαλογισμό;

ΑΤ: Κάνω συχνά και επειδή με βοηθάει πολύ θέλω να τον βάλω σε καθημερινή βάση στη ζωή μου. Αρκούν 5 λεπτά να κλείσεις τα μάτια και να αναπνεύσεις βαθιά για να αποφορτιστείς, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Ιδιαίτερα λοιπόν όταν έχω μια δύσκολη και έντονη μέρα ο διαλογισμός με βοηθάει να τη φέρω εις πέρας.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΑΤ: Έχω πολύ στενή σχέση μαζί του καθόλη τη διάρκεια της ημέρας γιατί αποτελεί για μένα εργαλείο δουλειάς και επικοινωνίας. Το βράδυ αν και το έχω δίπλα μου το βάζω πάντα σε αθόρυβη λειτουργία για να μην με ενοχλούν οι ειδοποιήσεις και να μην διαταράσσεται ο ύπνος μου.

Αρκούν 5 λεπτά να κλείσεις τα μάτια και να αναπνεύσεις βαθιά για να αποφορτιστείς, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΑΤ: Βλέπω τους φίλους μου!

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

ΑΤ: Ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020. Γι’ αυτόν τον στόχο αγωνίζομαι και προπονούμαι καθημερινά, σωματικά και ψυχολογικά. Επίσης ένας ευρύτερος στόχος μου είναι να μεταδώσω το μήνυμα της δύναμης μέσα από το βιβλίο μου το «Όνειρο».

TG: Τι πραγματεύεται το βιβλίο σου;

ΑΤ: Είναι ένα παραμύθι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους με σκοπό να περάσει σε όλους μηνύματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι ένας τρόπος να δώσω πίσω τη δύναμη που πήρα και εγώ από τους δικούς μου ανθρώπους όταν τη χρειάστηκα στις δύσκολες στιγμές που έζησα μετά το ατύχημα. Τα μηνύματα είναι η ισότητα, η δύναμη και η αγάπη και αυτές τις έννοιες προσπαθώ να διδάξω με τον τρόπο μου και στα παιδιά μέσα από τις ομιλίες μου σε διάφορα σχολεία της χώρας.

TG: Θα χαρακτήριζες το ατύχημά σου σαν ένα μάθημα ζωής;

ΑΤ: Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μάθημα ζωής που διδάχτηκα ποτέ. Ήταν ένα «ατύχημα» που για μένα λειτούργησε σαν «ευτύχημα» γιατί έμαθα να εκτιμώ τη ζωή, τις δυνάμεις και τα όριά μου καθημερινά. Ένα μάθημα που θέλω να διδάξω σε όσους περισσότερους μπορώ με τις πράξεις και τα λόγια μου. Γιατί είναι στο χέρι μας να γυρίζουμε και τα πιο αρνητικά πράγματα υπέρ μας και κερδίζουμε από αυτά.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΑΤ: Να μην το βάζουμε ποτέ κάτω όσο στραβά και αν έρθουν τα πράγματα! Πάντα το πίστευα αυτό και πάλευα στη ζωή μου για κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο μου. Μετά βέβαια και την προσωπική μου εμπειρία αυτή η αντίληψη είναι για μένα φιλοσοφία ζωής.

Το «ατύχημα» για μένα λειτούργησε σαν «ευτύχημα» γιατί έμαθα να εκτιμώ τη ζωή, τις δυνάμεις και τα όριά μου καθημερινά.

Διάβασε ακόμα:

Μιχάλης Σεΐτης: «Εμείς Βάζουμε Τα Όρια Στον Εαυτό Μας Και Μόνο Εμείς Μπορούμε Να Τα Ξεπεράσουμε»

Αντώνης Βλοντάκης: “Η Αποτυχία Είναι Μέσα Στο Πρόγραμμα. Το Θέμα Είναι Πώς Τη Διαχειρίζεσαι”