Συμβουλή #37: Αφύπνισε Τη Χαρά Σου

Θυμάσαι όταν γελούσες με την καρδιά σου; Όταν διασκέδαζες και ήσουνα η ψυχή της παρέας; Όταν οι γύρω σου ήθελαν να περνούν ατέλειωτες ώρες μαζί σου; Αλήθεια πότε άλλαξε όλο αυτό; Πότε σταμάτησες να είσαι θετικός και αισιόδοξος; Ανάμεσα στις προκλήσεις, τους τσακωμούς, τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις ασυνεννοησίες, πρέπει να βρίσκεις τρόπους διαφυγής από την καθημερινότητα. Αν θέλεις να επιβιώσεις και να μην αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε επηρεάζει, πρέπει να διώχνεις την αρνητική ενέργεια και να διατηρείς τη χαρούμενη συμπεριφορά σου. Ήρθε η ώρα να αφυπνίσεις τη χαρά σου! Είναι σίγουρο ότι θα έχεις λιγότερο άγχος, θα μάθεις να εκτιμάς όλα όσα έχεις και θα μπορείς να καταφέρεις περισσότερα.

Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Για να δώσεις προτεραιότητα στη χαρά σου, πρέπει πρώτα να ασχοληθείς με ό,τι την περιορίζει. Γι’ αυτό έκφρασε τις ανησυχίες σου, τις έγνοιες και τα συναισθήματά σου και σκέψου τι πρέπει να κάνεις για να τα περιορίσεις.

2. Τώρα που βρήκες τα αρνητικά, ώρα να ασχοληθείς με τα θετικά. Φτιάξε μία λίστα με πράγματα που απογειώνουν τη χαρά σου. Μην περιμένεις να κερδίσεις τη χαρά. Ψάξε να τη βρεις μέσα σου.

3. Τέλος ήρθε η ώρα για ξεκαθάρισμα! Κράτησε ό,τι και όποιον σου δίνει χαρά. Ρούχα, αντικείμενα, βιβλία, φωτογραφίες, πρόσωπα. Η χαρά βρίσκεται παντού. Απλώς κοιμάται και ο μόνος που μπορεί να την ξυπνήσει είσαι εσύ.

Αν θέλεις να επιβιώσεις και να μην αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε επηρεάζει, πρέπει να διώχνεις την αρνητική ενέργεια και να διατηρείς τη χαρούμενη συμπεριφορά σου.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.