Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί δεν χρειάζεται να έχεις συνεχώς τον έλεγχο.
-Ότι δεν φταίνε οι άλλοι για τα λάθη σου.


Συνήθως σκέφτεσαι όλα όσα χρειάζεσαι για να αγγίξεις την επιτυχία, αντί να σκεφτείς όλα εκείνα που στέκονται εμπόδιο σε αυτήν. Τα καλά νέα είναι ότι, ξεκινώντας από σήμερα, μπορείς να αφήσεις πίσω σου κάθε τοξική συνήθεια ή σκέψη. Αρκεί να αφήσεις πίσω σου αυτές τις 9 συνήθειες: 

1.Μην αφήνεις τις αμφιβολίες σου να σε καταβάλλουν

Υποσυνείδητα πολλές φορές σαμποτάρεις εσύ ο ίδιος την πρόοδό σου όταν σκέφτεσαι αρνητικά. Το ταξίδι προς την επιτυχία ξεκινά όταν σκέφτεσαι ότι θα φτάσεις εκεί που θέλεις. Αν συνεχίσεις να κάνεις αρνητικές σκέψεις, δεν θα φτάσεις ποτέ στην κορυφή. Αντί λοιπόν να είσαι εσύ ο χειρότερός σου εχθρός, σκέψου θετικά. Αυτό θα σου δώσει κίνητρο να συνεχίσεις μέχρι να αγγίξεις τους στόχους σου.

2.Σταμάτησε να παίρνεις παρορμητικές αποφάσεις

Είναι πολύ εύκολο να σκέφτεσαι και να δρας παρορμητικά, ιδιαίτερα όταν είσαι στρεσαρισμένος. Όταν είσαι πολύ θυμωμένος, λυπημένος ή απογοητευμένος, προσπάθησε να αντιμετωπίσεις αυτά τα συναισθήματα και όταν το κάνεις άφησε τη λογική να πρυτανεύσει. Μόνο έτσι θα μπορείς να αποφασίσεις με ψυχραιμία.

3.Μην αφήνεις τους άλλους να σε επηρεάζουν

Να θυμάσαι ότι εσύ πάνω από όλους πρέπει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και τα θέλω σου. Γι’ αυτό θα πρέπει να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και στην επιτυχία σου και ακόμα και αν δεν παρουσιαστεί μπροστά σου η σωστή ευκαιρία, δημιούργησέ την.

“Η αυτοπεποίθηση πρέπει να πηγάζει από μέσα σου. Οι έπαινοι των άλλων σίγουρα βοηθούν, αλλά θα πρέπει εσύ ο ίδιος να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου” –Steve Jobs

4.Σταμάτα να είσαι control freak

Η προσοχή σου κάποια στιγμή θα διασπαστεί και οι δυνάμεις σου θα σε εγκαταλείψουν. Αν λοιπόν προσπαθείς να ελέγχεις καθετί ασήμαντο που συμβαίνει στην ζωή σου, θα καταλήξεις να μην ασχολείσαι με τα σημαντικά. Να θυμάσαι ότι δεν εξαρτώνται όλα από εσένα και δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Γι’ αυτό μάθε να είσαι ευέλικτος και να προσαρμόζεσαι σε κάθε αλλαγή που συμβαίνει.

5.Μην προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους άλλους

Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που ο καθένας προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος και να πάει μπροστά, μην περιμένεις από κανέναν να σε νταντέψει. Θα πρέπει να αποδείξεις την αξία σου μέσα από σκληρή δουλειά και να μην περιμένεις από κανέναν να πιστέψει σε εσένα ή να σε επιβραβεύσει. Μην κάνεις πράγματα για να ευχαριστήσεις τους άλλους, αλλά επειδή εσύ το θέλεις.

6.Μην κατηγορείς τους άλλους

Αν δεν κάνεις κάτι καλά, μην παραπονιέσαι και το σημαντικότερο μην κατηγορείς τους άλλους. Δεν θα σε ωφελήσει πουθενά αυτό. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις ένα κλίμα αρνητικότητας.

Έχε το θάρρος να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεών σου για κάθε λάθος στη δουλειά ή την προσωπική σου ζωή.

“Αν εσύ αποτύχεις, δεν φταίνε οι άλλοι, γι΄αυτό μην παραπονιέσαι για τα λάθη σου. Μάθε από αυτά” –Bill Gates

7.Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Είναι καιρός να το πάρεις απόφαση. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, γιατί καταλήγεις να μην είσαι συγκεντρωμένος και να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου. Σταμάτα το multitasking και δώσε όλη σου την ενέργεια μόνο σε σημαντικά ζητήματα.

8.Μην συναναστρέφεσαι τοξικά άτομα

Ίσως το έχεις ακούσει πολλές φορές, ωστόσο οι γύρω σου σε επηρεάζουν. Και κατ’ επέκταση επηρεάζουν και την επιτυχία σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράς καθημερινά. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως είναι να αναγνωρίσεις τους τοξικούς ανθρώπους γύρω σου και να μην τους αφήσεις να επηρεάζουν εσένα και τις αποφάσεις σου. Απόφυγε την αρνητική τους ενέργεια και σκέψου θετικά.

“Να συναναστρέφεσαι μόνο άτομα που σε πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα” – Oprah Winfrey

9.Μην τα παρατάς

Η αποτυχία είναι μέρος της ζωής σου. Δεν μπορείς να την αποφύγεις, μπορείς όμως να την μετατρέψεις σε κινητήριο δύναμη. Μάθε να μην το βάζεις κάτω, να μην τα παρατάς και να μην φοβάσαι να παλέψεις για τους στόχους σου. Κάποιες φορές η αποτυχία είναι προϋπόθεση για την επιτυχία, γι΄αυτό να έχεις υπομονή. Μην ξεχνάς ότι ο επιμένων νικά.  

 

Διάβασε ακόμα:

Τα 10 Μυστικά Της Επιτυχίας Είναι Πιο Απλά Από Ότι Φαντάζεσαι

Μάθε Πώς Μπορείς Να Κάνεις Τις Φιλοδοξίες Σου Πραγματικότητα

Author(s)

  • Elle Kaplan

    ειδική σε θέματα ευεξίας

    Η Elle Kaplan είναι οικονομολόγος και ειδική σε θέματα ευεξίας.