Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί τα όνειρά σου να είναι μεγάλα.
-Πόσο συγκεκριμένοι πρέπει να είναι οι στόχοι σου.


Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Τι όνειρα έχεις; Ποιος θέλεις να είσαι και τι θέλεις να κάνεις; Για να αγγίξεις την επιτυχία, να κατακτήσεις όλα όσα επιθυμείς και να έχεις μία ζωή με νόημα θα πρέπει να έχεις θέσει ξεκάθαρους στόχους. Αυτοί θα σε οδηγήσουν σταδιακά στον τελικό σου προορισμό. Πώς θα το κάνεις όμως αυτό; Υπάρχουν 7 βήματα που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Κάνε (μεγάλα) όνειρα

Όλα ξεκινούν από τα όνειρά σου. Σκέψου τι θέλεις να κάνεις και ποιος θέλεις να είσαι. Μην σταματάς να ονειρεύεσαι και να σκέφτεσαι όλα όσα θέλεις να επιτύχεις. Να θυμάσαι ότι κάθε σου όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί, αρκεί να ακολουθήσεις μία καλή στρατηγική.

2.Βάλε προτεραιότητες

Αν έχεις περισσότερα από ένα όνειρα, θα πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Να θυμάσαι ότι είναι πάντα καλύτερα να εστιάζεις σε ένα ή δύο και να δίνεις σε αυτά όλη σου την ενέργεια.

3.Να είσαι συγκεκριμένος

Σημείωσε τους στόχους σου και προσπάθησε να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος και επεξηγηματικός γίνεται. Για παράδειγμα, αν γράψεις για τη δουλειά των ονείρων σου, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις ότι θέλεις να βρίσκεσαι σε ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας που θα σου επιτρέψει να έχεις καλές σχέσεις με το αφεντικό και τους συναδέλφους σου. Όταν γράψεις τους στόχους σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο καθημερινά και φαντάσου τον εαυτό σου να ζει τη ζωή που θέλεις και άφησε το συναίσθημα της χαράς και της επιτυχίας να σε πλημμυρίσει.

4.Βάλε χρονικούς περιορισμούς

Έχεις πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και είναι πολύ πιθανό διάφορα πράγματα γύρω σου να σου αποσπάσουν την προσοχή. Αποτέλεσμα; Να καθυστερείς. Να θυμάσαι ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ να πραγματοποιήσεις τίποτα αν δεν έχεις βάλει χρονικούς περιορισμούς. Γι’ αυτό φτιάξε ένα χρονοδιάγραμμα για τους στόχους σου και σκέψου τα μικρά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις πειθαρχία και να είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο σου.

5.Να είσαι αισιόδοξος

Όσο πιο μεγάλος είναι ένας στόχος σου, τόσο μεγαλύτερα είναι και τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσεις προκειμένου να φτάσεις σε αυτόν. Να θυμάσαι ότι αυτό είναι το δικό σου ταξίδι. Θα υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, αλλά εσύ δεν θα πρέπει να το βάζεις κάτω. Να είσαι αισιόδοξος και να εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Να κοιτάς μπροστά και να είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις.

6.Αναζήτησε υποστήριξη

Στο ταξίδι της επιτυχίας θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές και τότε θα πρέπει να έχεις στο πλευρό σου κάποιον που θα πιστεύει σε εσένα και θα σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις. Μοιράσου με τους ανθρώπους γύρω σου τα όνειρα και τους στόχους σου και κάνε τους να καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι για εσένα. Καν’ τους να αισθανθούν ότι αποτελούν κομμάτι της επιτυχίας σου και εκείνοι θα είναι δίπλα σου, όποτε τους χρειάζεσαι, για να σου υπενθυμίζουν πόσο δυνατός είσαι.

7.Να είσαι ευγνώμων

Να μην ξεχνάς ποτέ να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις κατακτήσει μέχρι σήμερα στη ζωή σου και να εκτιμάς το κάθε λεπτό. Όσο σημαντικοί και αν είναι οι στόχοι σου, μην αφήνεις το παρόν να σε προσπερνάει.  

 

Διάβασε ακόμα:

9 Συνήθειες Που Στέκονται Εμπόδιο Στην Επιτυχία Σου

Win – Win. H Νοοτροπία Που Πρέπει Να Υιοθετήσεις Για Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου

Author(s)

  • Chiara B. Townley

    συγγραφέας

    Η Chiara B. Townley είναι συγγραφέας και ειδική σε θέματα αυτοβελτίωσης.