Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη στους γύρω σου.
-Γιατί είναι καλό να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα.


Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή σου αν μπορούσες να διατηρήσεις την ίδια αίσθηση χαράς και ανεμελιάς που είχες όταν ήσουν παιδί; Καταρχάς θα αισθανόσουν λιγότερο εξουθενωμένος. Έρευνες αποδεικνύουν ότι υιοθετώντας στιγμές χαράς στην καθημερινότητά σου, μπορείς να διώξεις το άγχος, να βρεις λύση σε προβλήματα και να ζήσεις περισσότερο. Και το καλύτερο; Αυτές τις στιγμές χαράς μπορείς να τις βρεις στα αντικείμενα, τα μέρη και τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά. 

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Οι τρόποι που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να βλέπεις τη ζωή αλλιώς:

1.Επαναπροσδιόρισε τη στάση σου
Όταν κάτι πηγαίνει στραβά, θυμήσου ότι όταν μία πόρτα κλείνει, μία άλλη ανοίγει. Και μία αποτυχία μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Αντί λοιπόν να προσπαθείς να αποδείξεις συνεχώς την αξία σου, προσπάθησε να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος. Και αν “πέσεις”, σήκω ξανά. Μάθε και προχώρα. Η χαρά κρύβεται στα πιο μικρά πράγματα. Μόλις λοιπόν ξέρεις πού να κοιτάξεις, θα βλέπεις τα πράγματα με μία πιο θετική ματιά. 

2.Κάνε μία παύση
Είναι τόσο εύκολο που μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε, αρκεί να αφιερώσεις 2 μόλις λεπτά: χαλάρωσε, πάρε μία βαθιά αναπνοή και χρησιμοποίησε όλες σου τις αισθήσεις για να αντιληφθείς τις μικρές λεπτομέρειες γύρω σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις να εκτιμάς όλα αυτά τα μικρά και ασήμαντα που προσπερνάς και δεν τους δίνεις σημασία στην καθημερινότητά σου. 

3.Δείξε την ευγνωμοσύνη σου στους γύρω σου
Πόσο συχνά εκφράζεις τα συναισθήματά σου στα άτομα γύρω σου; Πόσο συχνά λες “πόσο χαίρομαι που σε βλέπω” και το εννοείς πραγματικά; Δοκίμασέ το την επόμενη φορά που θα πας συναντήσεις ένα φίλο σου και θα διαπιστώσεις πόσο θα χαρείς και εσύ και εκείνος. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την ανθρώπινη επαφή. Μην το κάνεις κι εσύ. 

4.Γίνε εθελοντής
Δεν έχει σημασία το τι θα κάνεις, αρκεί να το κάνεις. Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου σε εθελοντικές δράσεις και βοήθησε κάποιον που έχει ανάγκη. Θα νιώσεις ότι κάνεις κάτι καλό και χρήσιμο και θα πλημμυρίσεις ελπίδα και ικανοποίηση που κάνεις τη ζωή κάποιου καλύτερη. 

5.Ασχολήσου με ένα είδος γυμναστικής που βελτιώνει τη σωματική και ψυχική σου υγεία
Οποιοδήποτε είδος γυμναστικής θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς πλήρως και να εστιάσεις στο μυαλό και το σώμα σου. Ειδικά μάλιστα αν γυμνάζεσαι με παρέα θα έχεις την υποστήριξη και την ενθάρρυνση να συνεχίζεις αυτό που κάνεις. 

6.Δοκίμασε κάτι καινούργιο 
Καθετί καινούργιο κρύβει μία τεράστια δύναμη. Ο εγκέφαλός σου διεγείρεται από αυτόν τον ενθουσιασμό, την ευχαρίστηση τον ελαφρύ δισταγμό, την περιέργεια και το πάθος που νιώθεις κάθε φορά που ασχολείσαι με κάτι καινούργιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ένα μικρό βήμα. Μην ξεχνάς ότι αυτό είναι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές. Και είναι αυτό που θα σε κάνει πιο ενθουσιασμένο μέρα με τη μέρα. 

7.Εστίασε στη χαρά
Δώσε σημασία σε όλα τα μικρά και ασήμαντα πράγματα: τα φύλλα των δέντρων, τον ουρανό, τα λουλούδια. Πες καλημέρα και ευχαριστώ στους ανθρώπους που συναντάς. Παρατήρησε την ομορφιά της φύσης γύρω σου και λίγο πριν κοιμηθείς κάνε μία ανασκόπηση της ημέρα που πέρασε. Είδες; Δεν είναι τόσο δύσκολο. 

Διάβασε ακόμα:

Ένας Μοναχός Εξηγεί Πώς Η Επαφή Με Την Φύση Μπορεί Να Αλλάξει Την Κοσμοθεωρία Σου

Μάθε Γιατί Η Προσφορά Σε Κάνει Καλύτερο Άνθρωπο

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.