Ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times ανέφερε πόσοι από εμάς ξανασκεφτόμαστε τις υποχρεώσεις των γιορτών και προσαρμόζουμε τα σχέδιά μας για να μειώσουμε το στρες και να βρούμε χώρο για ευελιξία. Το 2022 λοιπόν, ας σκεφτούμε τις συνήθειες και τις νοοτροπίες που θα αφήσουμε πίσω για να βρούμε χώρο για νέες που μας ωφελούν περισσότερο.

Τα 7 tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

Μην αφήνεις τη δουλειά σου να σε καθορίζει

Σταμάτα να αμφισβητείς τον εαυτό σου, προετοιμάσου για ό,τι έρχεται και ξεκίνα να αναγνωρίζεις την αξία, την πρόοδο και τα κατορθώματά σου. 

Μην τροφοδοτείς την αρνητική κριτική του εαυτού σου

Για το 2022, αγκάλιασε το σώμα σου και γιόρτασε αυτό που είσαι. Σταμάτα να κάνεις αρνητικές σκέψεις για όλα όσα μπορεί να σε ενοχλούν σε αυτό, γιατί αν κάτι μάθαμε τα τελευταία χρόνια είναι να εκτιμούμε το σώμα μας, να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να το αγαπάμε ολοκληρωτικά. Αυτή η αλλαγή θα μεταφραστεί σε περισσότερες επιτυχία και μεγαλύτερη ευτυχία το 2022. 

Μάθε να λες “όχι”

Προκάλεσε τον εαυτό σου να απαγκιστρωθεί από την πεποίθηση ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διευρύνεις την ομάδα σου μέσα στην εταιρεία για να μπορείς να αναθέτεις και μερικές φορές απλώς πες “όχι”. Το να λες “ναι” στις ευκαιρίες μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικές νέες πόρτες, αλλά όταν λες “όχι”, απελευθερώνεις τον εαυτό σου και του επιτρέπεις να πει “ναι” σε άλλα πράγματα, που μπορεί να ωφελήσουν την εταιρεία, την οικογένεια και τις σχέσεις σου. 

Μη μετράς την αποδοτικότητα με το χρόνο

Απαλλάξου από την ψευδαίσθηση ότι η αποδοτικότητα μετριέται με το χρόνο ή με τον όγκο αυτών που ολοκλήρωσες και αντικατάστησέ την με την πεποίθηση ότι η αποδοτικότητά σου μετριέται με την αξία που παράγεις. 

Μην παρακολουθείς ειδήσεις ασυνείδητα

Δοκίμασε να σταματήσεις να παρακολουθείς με μανία τις ειδήσεις. Λόγω της πανδημίας, όλοι είδαμε ειδήσεις περισσότερο από όσο συνηθίζαμε και ίσως παρατήρησες κι εσύ τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν στη διάθεση και το στρες σου. Επομένως, ήρθε η ώρα να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενημερωθείς. 

Δε χρειάζεται να πετύχεις την τελειότητα 

Η αναβλητικότητα σχετίζεται με την τελειομανία. Οπότε, ίσως σε ωφελήσει να απομακρύνεις την ιδέα της τελειότητας, γιατί περιορίζει τις πράξεις σου και σε παγιδεύει σε μια μη παραγωγική ζώνη ασφαλείας. Άφησε λοιπόν τη συνήθεια της αναβλητικότητας πίσω και κάνε ένα πλάνο ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. 

Μην ανησυχείς για όσα δεν ελέγχεις 

Ο έλεγχος δεν σε κάνει να νιώθεις πιο σταθερό, ασφαλή και ικανοποιημένο. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορείς να πάρεις είναι να μετατρέπεις την ανησυχία σε εμπιστοσύνη. Όσο περισσότερο ανησυχούμε για όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι νιώθουμε. Αν εμπιστευτούμε τον εαυτό μας, τις ιδέες, τη συνεισφορά και την αξία μας, τότε οι ευκαιρίες εμφανίζονται μόνες τους. Γι’ αυτό, το 2022 μετάτρεψε την ανησυχία σε εμπιστοσύνη.

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Τη νέα χρονιά, επένδυσε στον εαυτό σου

Τα New Years Resolutions αλλιώς

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.