Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να μην παραλείπεις το πρωινό.
-Πώς να βρεις το κίνητρό σου.


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσοι υιοθετούν πρωινές συνήθειες είναι πιο ικανοί να λάβουν δράση και να έχουν μια πιο εποικοδομητική ημέρα, καθώς όσα κάνει κάποιος το πρωί καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της υπόλοιπης μέρας του. Ακόμα, λοιπόν, και αν δεν είσαι πρωινός τύπος προσπάθησε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου, αν όχι όλες, έστω μερικές από τις συνήθειες που ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να σε ωφελήσουν κάνοντας τη μέρα σου να εξελιχθεί πολύ καλύτερα.

1.Ξύπνα νωρίς

Όπως έχει διαπιστωθεί οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν να ξυπνήσουν νωρίς για να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους. Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν δουλεύεις νωρίς το πρωί, προσπάθησε να μην πατήσεις το snooze στο ξυπνητήρι σου. Ξύπνα νωρίτερα και όχι οριακά, απόλαυσε με ηρεμία τον χρόνο που έχεις πριν ξεκινήσεις για τη δουλειά σου και επένδυσε ποιοτικό χρόνο σε εσένα και τις ανάγκες σου. 

2.Νιώσε ευγνωμοσύνη

Μία μέρα που ξεκινάει με αρνητική διάθεση είναι σχεδόν απίθανο να εξελιχθεί καλά. Γι’ αυτό ξεκίνα τη μέρα σου νιώθοντας ευγνωμοσύνη για ό,τι έχεις. Όσο κακοδιάθετος κι αν είσαι όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι, κάνε μία προσπάθεια να νιώσεις ευγνώμων για όσα έχεις και έχεις καταφέρει, αλλά και για όσα μπορείς να κάνεις τη μέρα που είναι μπροστά σου. 

3.Φάε πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Σε βοηθάει να ξυπνήσεις και σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τις απαιτήσεις της κάθε ημέρας. Ακόμα, λοιπόν, και αν είσαι από αυτούς που δεν προλαβαίνεις ή δεν έχεις διάθεση να προετοιμάσεις το πρωινό σου το πρωί και να το φας στο σπίτι πριν ξεκινήσεις για τη δουλειά, μια αποτελεσματική λύση είναι να το ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ και να το απολαύσεις στο γραφείο σου χωρίς άγχος.

4.Διαλογίσου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολλά να κάνουμε κάθε μέρα. Ανάμεσα στις ατελείωτες υποχρεώσεις, συνήθως δεν μένει πολύς χρόνος για σένα, εκτός και αν αποφασίσεις να αφιερώσεις χρόνο για τον εαυτό σου νωρίς το πρωί. Αξιοποίησε αυτό το ήρεμο κομμάτι της μέρας για να διαλογιστείς. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον διαλογισμό, θα μειώσεις τα επίπεδα στρες και άγχους, τους βασικότερους εχθρούς που σαμποτάρουν την ενέργειά σου και θα ξεκινήσεις την ημέρα σου ήρεμος και δυνατός. 

5.Τελείωσε ό,τι αποφεύγεις

Υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να κάνεις και συνεχώς το αναβάλλεις. Αντί να ακολουθήσεις για ακόμη μία φορά αυτή την τακτική, ξεκίνα τη μέρα σου ολοκληρώνοντας αυτό που συνέχεια αποφεύγεις. Μην το σκέφτεσαι πολύ, απλά κάν’ το! Με αυτόν τον τρόπο, είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσεις καλύτερα και πιο αποτελεσματικά ακόμα πιο απαιτητικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν μέσα στη μέρα. 

Μία μέρα που ξεκινάει με αρνητική διάθεση είναι σχεδόν απίθανο να εξελιχθεί καλά. Γι’ αυτό ξεκίνα τη μέρα σου νιώθοντας ευγνωμοσύνη για ό,τι έχεις.

6.Γυμνάσου

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ήδη τα οφέλη της άσκησης στον οργανισμό σου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι η άσκηση νωρίς το πρωί σου δίνει ενέργεια και σε τονώνει, ενώ ταυτόχρονα σε βοηθάει να πετύχεις και άλλους στόχους υγείας και ευεξίας, όπως η σωστή διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διάλεξε, λοιπόν, ποιες μέρες είναι πιο πιθανό να είσαι πιο συνεπής σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και καθιέρωσε την πρωινή άσκηση ως συνήθεια.

7.Βρες κίνητρο

Όσο κακοδιάθετος κι αν είσαι το πρωί, ένα καλό κίνητρο μπορεί να σε ξυπνήσει πιο αποτελεσματικά και από τον πιο δυνατό καφέ. Το σωστό κίνητρο μπορεί να σε ενεργοποιήσει και να αυξήσει την ενέργειά σου. Απλά αφιέρωσε 5 λεπτά και σκέψου τι θα ήθελες να πετύχεις μέχρι το τέλος της ημέρας σου και βάλε στόχο να το ολοκληρώσεις. Μπορείς! 

 

Διάβασε ακόμα:

11 Βήματα Που Πρέπει Να Κάνεις Καθημερινά

8 Τρόποι Για Να Κάνεις Λίγο Καλύτερη Την Κάθε Ημέρα

 

Author(s)

  • Elle Kaplan

    ειδική σε θέματα ευεξίας

    Η Elle Kaplan είναι οικονομολόγος και ειδική σε θέματα ευεξίας.