Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι το πρωί.
-Πώς μπορείς να αλλάξεις και εσύ την πρωινή σου ρουτίνα.


Ξυπνάς το πρωί και κοιτάζεις αν έχεις λάβει κάποιο email με τα μάτια σου μισόκλειστα; Αν ναι, τότε μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς την πρωινή σου ρουτίνα. Αυτά που κάνεις νωρίς μέσα στην ημέρα, ουσιαστικά δίνουν τον ρυθμό στα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, οπότε μην σου φανεί περίεργο το ότι πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες επιλέγουν πολύ σοφά εκείνα που κάνουν μόλις ξυπνήσουν.

Οι παρακάτω υπερ-επιτυχημένοι επιχειρηματίες αποκαλύπτουν την πρωινή τους ρουτίνα, η οποία και τους βοηθά να θέτουν ως προτεραιότητα την ηρεμία, την συγκέντρωση αλλά και όλα όσα για εκείνους είναι σημαντικά, χωρίς ωστόσο να θυσιάζουν την παραγωγικότητά τους.

Ο Jeff Bezos ξεκινάει την μέρα του όχι πολύ νωρίς

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos προτιμάει να μην προγραμματίζει συναντήσεις πριν τις 10.00. «Κοιμάμαι νωρίς, ξυπνάω νωρίς αλλά τα πρωινά μου, χαλαρώνω» είχε πει σε ομιλία του. Η δική του πρωινή ρουτίνα περιλαμβάνει το να διαβάσει την αγαπημένη του εφημερίδα, να απολαύσει ένα φλιτζάνι καφέ και το να φάει πρωινό με τα παιδιά του, κάτι που όπως λέει του επιτρέπει να επικοινωνεί ουσιαστικά με τον εαυτό και την οικογένειά του.

Η Reshma Saujani ξεκινάει την ημέρα της με το να πάρει λίγο χρόνο για εκείνη

Η Reshma Saujani, ιδρύτρια και γενική διευθύντρια του Girls Who Code, είχε μιλήσει στην Arianna Huffington στο Thrive Global Podcast για το ότι θέτει ως προτεραιότητά της την άσκηση, σαν νέα μαμά. «Μια στενή μου φίλη, μου είπε ότι όλες οι νέες μαμάδες πρέπει να επιλέξουν να κάνουν κάποιο είδος άσκησης και να τηρούν την δέσμευσή τους» είπε η Saujani γιατί «Όλη σου η μέρα θα πάει χαμένη αλλιώς».

Η Saujani εξήγησε ότι αυτή η συμβουλή την ώθησε να βρει χρόνο ακόμα και σε δύσκολες μέρες για να γυμναστεί. «Όταν όλοι στο σπίτι απασχολούνται με κάτι, αυτή η ώρα είναι για εμένα», μοιράστηκε με την Huffington και είπε στην συνέχεια «Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, ακόμα και εγώ πως η προτεραιότητά μου είναι ο εαυτός μου, εκείνη την στιγμή της ημέρας». Η επιστήμη, υποστηρίζει τα όσα λέει αφού όλοι ξέρουμε πόσο ωφέλιμη είναι η γυμναστική για το σώμα και το μυαλό μας.

Η Oprah κάθε πρωί λέει «ευχαριστώ»

«Ξυπνάω το πρωί και το πρώτο πράγμα που λέω είναι ”ευχαριστώ”. Ακόμα και πριν καλά, καλά ανοίξω τα μάτια μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη που είμαι υγιής, που ξύπνησα» αποκάλυψε η Oprah σε συνέντευξή της με τον Van Jones στο CNN. Και η Oprah κάνει πολύ καλά. Έρευνες επιβεβαιώνουν πως η ευγνωμοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική μας υγεία.

Η Tyler Haney πατάει «αναβολή» στο ξυπνητήρι της

Η Tyler Haney, γενική διευθύντρια της εταιρείας Outdoor Voices, βάζει το ξυπνητήρι της στις 6. 50 καθημερινά, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Women’s Health. Όμως, δεν σηκώνεται αμέσως από το κρεβάτι της. «Μου δίνω λίγα λεπτά για να χουζουρέψω και αυτά είναι τα καλύτερα λεπτά της ζωής μου», είπε η ίδια.

Η Arianna Huffington αφήνει τα emails της εκτός κρεβατοκάμαρας

«Αποφάσισα να μην απαντώ στα emails μου μόλις ξυπνάω και για να το πετύχω αυτό, αφήνω το κινητό μου και όλες τις συσκευές τεχνολογίας έξω από την κρεβατοκάμαρα» αποκαλύπτει η Arianna Huffington, Ιδρύτρια και γενική διευθύντρια του Thrive Global στο βιβλίο της My Morning Routine: How Successful People Start Every Day Inspired. Το να αφήνεις το κινητό σου εκτός κρεβατοκάμαρας, είναι ένα καταπληκτικό κόλπο ώστε να εκμεταλλευτείς λίγες στιγμές ηρεμίας, αμέσως μόλις έχεις ξυπνήσει.

Ο Sundar Pichai διαβάσει ιατρικές φόρμες το πρωί

«Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, διαβάζω ιατρικές φόρμες από αυτές που συμπληρώνουν οι ασθενείς το πρωί», λέει ο γενικός διευθυντής της Google, Sundar Pichai σε συνέντευξή του. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, το να διαβάζεις διευρύνει τους ορίζοντές σου.

Ο Gary Vaynerchuk μιλάει με τους αγαπημένους του

Ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της , VaynerMedia, Gary Vaynerchuk, έχει επενδύσει σε πάνω από 50 startups, όπως οι εξής: Twitter, Tumblr, Medium, Birchbox, Uber, και Venmo. Όμως, τονίζει πόσο σημαντικό είναι να παίρνει τηλέφωνο τους αγαπημένους του πρωί, σε άρθρο του στο Business Insider.

«Μιλάω στο τηλέφωνο με τη μαμά μου, τον μπαμπά μου ή την αδερφή μου, ανάλογα με ποιον έχω περισσότερο καιρό να μιλήσω. Λέμε τα νέα μας και απλά ανταλλάσσουμε απόψεις. Αυτές οι μικρές στιγμές ευτυχίας, πραγματικά μετράνε για εμένα».

Διάβασε ακόμα:

Βρες τη δική σου πρωινή ρουτίνα όσο δουλεύεις από το σπίτι

Αυτή η πρωινή ρουτίνα μπορεί να αυξήσει την ευτυχία σου και την αφοσίωση στη δουλειά σου

Author(s)

  • Nora Battelle

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Nora Battelle είναι αρθρογράφος στο Thrive Global. Έχει σπουδάσει Αγγλική και Γαλλική Λογοτεχνία και τη συναρπάζει η γλώσσα, ο πολιτισμός, το internet και όλα τα μικρά πράγματα που μας βοηθούν να ευημερήσουμε.