Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι να κάνεις όταν η ψυχική σου δύναμη ««στερεύει».
-Πώς να χτίσεις αντοχές.


Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία, την ηγεσία αλλά και την ευτυχία είναι η ψυχική δύναμη. Για να είστε κορυφαίος «παίκτης» και να επιτύχετε αριστεία σε οποιονδήποτε τομέα, χρειάζεστε επιθυμία, δουλειά και πειθαρχία.

Οι ψυχικά ισχυροί και ανθεκτικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν και να χτίσουν δύναμη καθημερινά. Εδώ είναι εφτά καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε και εσείς την ψυχική σας δύναμη και ανθεκτικότητα.

Να είστε πρόθυμοι να μάθετε

Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης, αλλά δεν εκμεταλλεύονται όλοι τις ευκαιρίες που προσφέρει για μάθηση. Οι ψυχικά ισχυροί άνθρωποι δεν βλέπουν τη μάθηση ως μια κουραστική διαδικασία, αλλά ως μια βασική ρουτίνα για την ανάπτυξη της ψυχικής τους δύναμης. Απλά δείτε τη μάθηση ως έναν τρόπο να βελτιώσετε τον εαυτό σας και ως έναν τρόπο να προχωρήσετε μπροστά σε έναν πολύ ανταγωνιστικό κόσμο.

Να είστε πρόθυμοι να προσαρμοστείτε

Η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό στη ζωή μας. Μάθετε να είστε ευέλικτοι ώστε να προσαρμόζεστε ευκολότερα στις εξωτερικές συνθήκες. Δεν είναι το τι συμβαίνει γύρω μου που κάνει τη διαφορά, αλλά το τι κάνω εγώ με αυτό.

Γίνετε «δότης»

Σύμφωνα με ποικίλες έρευνες, η προσφορά με οποιοδήποτε τρόπο, είναι ουσιαστικά συστατικά της επιτυχίας και της ευτυχίας. Εστιάστε λοιπόν περισσότερο στην προστιθέμενη αξία και τη συμβολή στο γενικότερο καλό και στον κόσμο.

Σκεφτείτε έξω από το κουτί

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι τολμούν να «χαράσσουν» τα δικά τους μονοπάτια. Μερικές φορές πρέπει να είστε δημιουργικοί και να σκέφτεστε έξω από το κουτί για να επιτύχετε τους στόχους σας. Να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να κάνετε μια άγνωστη για εσάς διαδρομή. Αλήθεια… ποιος το λέει ότι υπάρχει κουτί;

Πιστέψτε στον εαυτό σας

Εάν δεν πιστεύετε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας, ποιος θα το κάνει; Δεν πρόκειται για το τι έχουν να πουν άλλοι για εσάς. Πρόκειται για αυτό που έχετε να πείτε εσείς για τον εαυτό σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι πραγματικά πιστεύετε για εσάς; Μπορείτε να τα καταφέρετε ή όχι; Αν όχι τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτό είναι η αλήθεια; Αλήθεια είναι αλήθεια;

Να είστε υπεύθυνοι

Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες σας είναι δικής σας ευθύνη, κανενός άλλου. Αν και μερικοί άνθρωποι προτιμούν να κατηγορούν άλλους, γίνεστε διανοητικά και ψυχικά πιο δυνατοί παραδεχόμενοι λάθη και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Να θυμάστε, δεν υπάρχει αποτυχία. Μόνο ανατροφοδότηση και μαθήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας στο επόμενο βήμα σας.

Να είστε συνειδητοί και συνειδητοποιημένοι

Οι σωστές ερωτήσεις προσφέρουν τις σωστές απαντήσεις. Χρειάζεται πνευματική δύναμη για να καταλάβετε τα συναισθήματα, τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας. Ακόμα και όταν περνάτε μια δύσκολη μέρα, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να ξαναβρείτε την ηρεμία και τη γαλήνη μέσα σας. Παρατηρήστε… ποια είναι η δική σας στρατηγική; Τι είναι αυτό που κάνετε και σας βοηθάει να ισορροπήσετε μια δύσκολη μέρα;                                                     

Η αξιολόγηση των συναισθημάτων σας και η γνώση του εαυτού σας μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια ήρεμη στάση ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Να θυμάστε, η επιθυμία σας, η πειθαρχία και η ευελιξία σας, είναι τα πιο δυνατά σας όπλα. Όχι μόνο σήμερα, κάθε μέρα και σε οποιοδήποτε πλαίσιο/τομέα της ζωή σας.

Διάβασε ακόμα:

Μιράντα Κερρ: “Το Να Κρατάς Την Ζωή Σου Σε Ισορροπία Απαιτεί Συνεχή Προσπάθεια”

Η Επιστήμη Που Θα Σε Βοηθήσει Να Βελτιώσεις Την Ψυχική Σου Υγεία

Author(s)

  • Χρύσα Φραγκοπούλου

    NLP coach - NLP Well-being Specialist

    Η Χρύσα Φραγκοπούλου είναι NLP Coach, NLP Well-being Specialist με την πιστοποίηση της INLPTA καθώς και επαγγελματίας mBIT Coach μέσω της Dynamic Equilibrium System ltd. Έχοντας προσωπικό όραμα ετών την αυτό-βελτίωση και την ενθουσιώδη στάση ζωής, και μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του fitness, η Χρύσα αποφάσισε πως το πιο σπουδαίο που μπορεί να κάνει είναι να εμπνεύσει τους συνανθρώπους της ώστε να ανακαλύψουν και εκείνοι τη μοναδική ΦΛΟΓΑ ενέργειας και δυναμισμού που κρύβουν μέσα τους.