Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι λέει έρευνα για τα δημιουργικά επαγγέλματα.
-Γιατί πρέπει να γράφεις ημερολόγιο με τους στόχους σου.


Δυστυχώς ή ευτυχώς, η τηλεργασία μπήκε για τα καλά στην ζωή μας και η επιστροφή στο γραφείο, με το δεύτερο κύμα του ιού να έχει κάνει την εμφάνισή του, μοιάζει μακρινή. Αν δυσκολεύεσαι να αποδώσεις από το σπίτι σου, με τους ίδιους ρυθμούς που είχες από το γραφείο, απλά συνέχισε να διαβάζεις γιατί σου έχω τη λύση.

Έρευνα του 2012 έδειξε ότι αν έχεις να κάνεις ένα δημιουργικό task, θα αποδώσεις καλύτερα από το σπίτι σου. Αν πάλι αυτή η έρευνα δεν φαίνεται να ταυτίζεται με τις συνήθειές σου, τότε παρακάτω θα βρεις 6 τρόπους για να βγεις ο υπάλληλος της χρονιάς ενόσω εσύ εργάζεσαι από την άνεση του σπιτιού σου.

Βρες έναν χώρο εργασίας

Είναι πολύ πιθανό να μην έχεις κάποιο διαθέσιμο δωμάτιο – γραφείο, αλλά ακόμα και έτσι θα πρέπει να βρεις έναν σταθερό χώρο εργασίας από τον οποίο θα δουλεύεις κάθε πρωί. Έτσι, αμέσως μόλις ξυπνάς και παίρνεις το πρωινό σου, θα μπαίνεις σε work mode με το που κάθεσαι στο γραφείο σου. Πολλοί, έχουν στήσει τους υπολογιστές τους ακόμα και στο σαλόνι ή στο χωλ και δεδομένου ότι καλό είναι να αποφεύγεις τον συγχρωτισμό ή τις επισκέψεις, δεν βρίσκω τον λόγο να μην το κάνεις και εσύ.

Τακτοποίησε

Σίγουρα θα δουλεύεις με περισσότερη θέρμη σε έναν καθαρό και τακτοποιημένο χώρο. Καθάρισε το γραφείο σου και οργάνωσε ό,τι έγγραφα χρειάζεσαι ώστε να μπορείς να τα βρεις αμέσως μόλις προκύψει κάποια ανάγκη.

Κάνε διαλείμματα αλλά μην το παρακάνεις

Ο πειρασμός του να κάνεις ένα διάλειμμα ακόμα, μιας και είσαι από το σπίτι σου είναι μεγάλος. Όμως στο τέλος της ημέρας, θα νιώσεις περήφανος για τον εαυτό σου αν έχεις ολοκληρώσει όλες σου τις εκκρεμότητες ή αν έχεις προβάδισμα στα όσα έχεις να κάνεις. Αντιστάσου λοιπόν και σίγουρα θα ανταμειφθείς.

Κράτησε επαφή με την ομάδα σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις συγκεντρωμένος, είναι να έχεις επαφή με την ομάδα σου. Κάντε βίντεο κλήσεις ή Zoom calls και θυμηθείτε πως ακόμα και από απόσταση, είστε ένα και εργάζεστε για έναν κοινό σκοπό.

Γράψε σε ημερολόγιο τους στόχους σου

Αν πρέπει να κάνεις μόνο ένα πράγμα από όσα σου λέω, αυτό είναι το συγκεκριμένο! Γράψε σε ένα ημερολόγιο τους στόχους σου, ποιος θέλεις να είσαι όταν τελειώσει η πανδημία. Και δούλεψε πάνω στα όνειρά σου αδιάκοπα, γιατί στο τέλος, μόνο έτσι θα τα εκπληρώσεις.

Σκέψου πόσο αγαπάς τη δουλειά σου

Δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας, είναι σημαντικό το να έχεις τη δουλειά σου αλλά και το ότι κάνεις μια δουλειά που αγαπάς ή σε κάθε περίπτωση, σε ευχαριστεί. Κάθε φορά που νιώθεις ότι έχεις χάσει το κίνητρό σου, ανακάλεσε τα παραπάνω στην μνήμη σου και σίγουρα θα συγκεντρωθείς άμεσα.

Μπορεί οι καιροί που διανύουμε να είναι δύσκολοι, αλλά εκτός από την πολλή και σημαντική δουλειά, δεν υπάρχει κάποια άλλη συνταγή επιτυχίας. Καθάρισε το μυαλό σου, ανασυγκροτήσου και στο τέλος θα δεις πως ακόμα και από το σπίτι σου, μπορείς να είσαι ο επαγγελματίας που πάντα ονειρευόσουν να γίνεις!

Διάβασε ακόμα:

Ο νέος τρόπος για να καταλάβεις ότι ολοκλήρωσες τη δουλειά σου

Έχεις δίκιο! Δουλεύεις περισσότερο και κάνεις περισσότερα meetings