Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια είναι η σχέση του γέλιου με το στρες.
-Γιατί η προσφορά σε βοηθά να αποφορτίζεσαι.


Κάθε πρωί ξυπνάμε με τη σκέψη πως έχουμε πολλά να κάνουμε και λίγες ώρες στη διάθεσή μας. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και η πίεση της μέρας όλο και μεγαλώνει. Προσπαθούμε να βρούμε μία ισορροπία αλλά πολλές φορές δεν τα καταφέρνουμε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιεσμένοι, κουρασμένοι και αναποτελεσματικοί. Οι 6 απλοί τρόποι που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες και να αντιμετωπίσεις τις απαιτήσεις της καθημερινότητας με περισσότερη ενέργεια.

1.Κοιμήσου

Το ήξερες ότι για να λειτουργήσεις ικανοποιητικά και αποτελεσματικά μέσα στη μέρα χρειάζεσαι τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου; Μήπως όμως οι υποχρεώσεις και τα άγχη δεν σε αφήνουν να απολαύσεις τον ύπνο όσο και όπως θα έπρεπε; Πριν πέσεις για ύπνο προσπάθησε να αφήσεις τις σκέψεις και τα προβλήματα που σε απασχολούν έξω από την κρεβατοκάμαρα και να κάνεις κάτι που θα σε χαλαρώσει και θα σε αποφορτίσει από τα άγχη και την κούραση της ημέρας: ένα ζεστό μπάνιο και ένα καλό βιβλίο μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά όσο απλά και αν σου φαίνονται.

2.Αθλήσου

Ένα δραστήριο μυαλό χρειάζεται και ένα δραστήριο σώμα προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί τις ορμόνες του στρες, να βελτιώσει τον μεταβολισμό και να αυξήσει την ενέργειά του. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Harvard, 30-40 λεπτά μέτριας σε ένταση άσκησης την ημέρα ή 15-20 έντονης άσκησης, βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης, της κατάθλιψης και του άγχους. Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου.

3.Κοινωνικοποιήσου 

Οι κοινωνικές συναναστροφές από τη μία αυξάνουν την ενέργειά σου και από την άλλη σε βοηθούν να χαλαρώνεις. Γι’ αυτό όσο απασχολημένος και αν είσαι, μην ξεχνάς να επενδύεις χρόνο στις σχέσεις σου όσο πιο συχνά μπορείς. 

4.Γέλα

Υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας στο παλιό ρητό ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Σύμφωνα με έρευνα, το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες, βελτιώνει το ανοσοποιητικό, το νευρικό και το αναπνευστικό σύστημα και σε χαλαρώνει. 

5.Πάρε βαθιές αναπνοές

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Stanford, η σωστή αναπνοή βοηθάει το μυαλό να διαχειρίζεται τα επίπεδα του στρες. Δοκίμασε να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές σε τακτά διαστήματα μέσα στη μέρα. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να συνεχίσεις με περισσότερη ενέργεια

6.Πρόσφερε

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ένας τρόπος να φτιάξεις τη διάθεσή σου και να αποφορτιστείς είναι να κάνεις κάτι καλό για κάποιον άλλον. Σύμφωνα μάλιστα με την Ιατρική Σχολή του Harvard, η προσφορά φαίνεται πως σε ωφελεί ποικιλοτρόπως καθώς καταπολεμά τη μοναξιά, την κατάθλιψη και το στρες, βελτιώνοντας την διάθεση και την αυτοεκτίμησή σου. Βάλε λοιπόν την πρόσφορά στη ζωή σου και κάνε καλό στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου.

Διάβασε ακόμα:

Αποφορτίσου Σε Ελάχιστο Χρόνο Με Απλές Κινήσεις

3 Εύκολοι Τρόποι Για Να Αποφορτιστείς Φεύγοντας Από Το Γραφείο

Author(s)

  • Heidi Hanna

    Συγγραφέας

    Η Heidi Hanna είναι συγγραφέας best seller και διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου για το Στρες.