Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ανολοκλήρωτα τα έργα σου.
-Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσεις.


Ένας κατάλογος μη υλοποιημένων έργων και στόχων δεν σε φέρνει στην επιτυχία. Η εκμάθηση για την ολοκλήρωση της αποστολής σου είναι ένα από τα καλύτερα μαθήματα που θα πάρεις ως επαγγελματίας ή επιχειρηματίας.

Αν έχει διαπιστώσει ότι κάθε μέρα έχεις πολλές εκκρεμότητες κι αυτό σίγουρα κάτι καλό. Θα πρέπει σίγουρα να εστιάσεις σε μια εργασία κάθε φορά για να επιτύχεις την ολοκλήρωση της. Αλλιώς διακινδυνεύεις να έχεις πολλά μισοτελειωμένα πράγματα. Μάθε να τελειώνεις ό,τι αρχίζεις με αυτά τα πέντε βήματα.

1.Αποφάσισε να το τελειώσεις

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις γύρω σου ότι μια παρατεταμένη εργασία πρέπει να τελειώσει. Πες στον εαυτό σου ότι πρόκειται να αλλάξεις την συμπεριφορά και την προσέγγισή σου προκειμένου να ολοκληρώσεις όντως αυτό που ξεκίνησες. Μερικές φορές αυτό σημαίνει να μην κάνεις περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα.

2. Κάνε ένα πλάνο

Ξέρεις ότι θέλεις να ολοκληρώσεις μερικές από τις εργασίες σου, αλλά ποιο είναι το σχέδιο που έχεις; Ή δεν έχεις; Διαχώρισε κάθε εργασία σε εφικτά, καθημερινά βήματα δράσης ή εάν είναι κάτι που μπορείς να ολοκληρώσεις σε μια μέρα στόχευσε στο να το ολοκληρώσεις. Κάνε ένα σχέδιο ανά ώρα προς ολοκλήρωση. Η γνώση του πλάνου σου και η εστίαση σε αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Πολλές φορές αυτό θα σημαίνει να ορίσεις ένα σχέδιο για τη δημιουργία ορίων όπου το προσωπικό και η οικογένειά σου δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε εσένα ώστε να μπορείς να εργάζεσαι χωρίς να σε ενοχλούν ή διακόπτουν.

3. Ξεκίνα

Έχεις κάνει ένα σχέδιο και το έχεις φτιάξει σε βήματα για να σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις την εργασία σου. Το επόμενο πιο σημαντικό βήμα είναι να ξεκινήσεις. Μην περιμένεις μέχρι το πρωί ή μετά το γεύμα, ξεκίνα τώρα. Άρχισε να κάνεις το πρώτο βήμα δράσης και μην περιμένεις ή αναβάλλεις.

4. Όρισε προθεσμίες

Το σχέδιό σου πρέπει να περιλαμβάνει προθεσμίες. Δεσμεύσου σε αυτές. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ολοκληρώνουν αυτό που ξεκινάνε επειδή βρίσκουν δικαιολογίες. Ενδυνάμωσε ως μέρος του πρώτου βήματος, την απόφασή σου να τελειώσεις.

5. Μην τελειώσεις απλά, ολοκλήρωσε

Έχεις πάρει την απόφαση, έκανες το σχέδιο και συνέχισες για να δεις την εργασία ολοκληρωμένη. Αισθάνεσαι υπέροχα, αλλά υπάρχει ένα τελευταίο σημαντικό βήμα: Η ολοκλήρωση. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, βεβαιώσου ότι έχει ολοκληρωθεί, εξασφαλίζοντας ότι αποθηκεύτηκε ή μοιράστηκε  κατάλληλα. Έστι ο κόπος σου σίγουρα δεν θα πάει χαμένος.

Διάβασε ακόμα:

Τα 4 βήματα για αποτελεσματικό networking

5 συμβουλές για να αυξήσεις τη συγκέντρωσή σου στη δουλειά

Author(s)

  • Γιώργος Δελατόλας

    Συγγραφέας- Keynote Speaker

    O Γιώργος Δελατόλας είναι δημοσιος ομιλητης πανω στην επιχειρηματικοτητα και συγγραφέας του βιβλίου ''Infopreneur''- Κάνε την ιδέα σου μια καταπληκτική Online Επιχείρηση. Μέσα από τις προσωπικές του συνεδρίες, τα σεμινάρια του καθώς και το δωρεάν εκπαιδευτικό του υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο.