Ξέρεις αυτό που λένε ότι η χαρά είναι στις μικρές απολαύσεις της ζωής; Μερικές φορές, όμως, αν ρίξεις μία προσεχτική ματιά πίσω σου, μπορεί ν’ ανακαλύψεις ότι ίσως έχεις γυρίσει την πλάτη σε συνήθειες που στο παρελθόν σε ευχαριστούσαν, χωρίς να έχεις συνειδητοποιήσει ακριβώς το γιατί. Τι δεν υποψιάζεσαι; Ότι η κύρια αιτία μπορεί να είναι η πτώση μιας βασικής αίσθησης, της όρασης. Τι χρειάζεται να ξέρεις; Ότι η όραση αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Μετά τα 40, η κοντινή εστίαση παρουσιάζει δυσκολίες, λόγω της εμφάνισης της πρεσβυωπίας, η οποία στην αρχή δεν θα σε δυσκολέψει τόσο.

Μερικά απλά σημάδια, που ίσως δεν τους έχεις δώσει σημασία, λοιπόν, μπορεί να θέσουν την υποψία ότι η οπτική σου ικανότητα έχει μειωθεί και μαζί η ευχαρίστηση από δραστηριότητες που μέχρι πρότινος σε ευχαριστούσαν.

Δεν διαβάζεις πια βιβλία

Ενώ ήσουν λάτρης του διαβάσματος και πάντα μ’ ένα βιβλίο στο χέρι, πλέον έχεις διαπιστώσει ότι η ανάγνωση βιβλίων δεν σε ευχαριστεί, επειδή προκαλεί κόπωση στα μάτια σου.

Αποφεύγεις να οδηγείς νύχτα

Πράγμα που μπορεί ως συνέπεια να μειώσει τις εξόδους σου για νυχτερινή διασκέδαση. Η οδήγηση τη νύχτα απαιτεί εξαιρετική οπτική οξύτητα, καθώς χρειάζεται να διαχειριστείς το σκοτάδι του γύρω περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τα φώτα από τα αυτοκίνητα, τους φωτεινούς σηματοδότες, τις φωτεινές ταμπέλες και τα φώτα στους δρόμους. Όλα αυτά μπορεί να δυσκολέψουν την όρασή σου και να αποτελέσουν τον λόγο που μειώνεται η αυτοπεποίθησή σου και αυξάνεται η ανασφάλειά σου κατά τη νυχτερινή οδήγηση, καταλήγοντας να την αποφεύγεις.

Στο εστιατόριο παραγγέλνεις αυτά που προτείνουν οι άλλοι

Αφού εσύ πολύ απλά δεν μπορείς να διαβάσεις το μενού με ευκολία, πράγμα που σου στερεί τη δυνατότητα αναζήτησης μιας προσωπικής επιλογής που σε ευχαριστεί.

Έχεις παρατήσει τα χόμπι σου

Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ασχολήθηκες με το αγαπημένο σου χόμπι όπως συλλογές, ζωγραφική με πινέλα, μικροκατασκευές ή χειροτεχνίες; Μπορεί αυτό να οφείλεται ότι την τελευταία φορά ένιωσες ότι κουράζεσαι, με αποτέλεσμα να μην πήρες την ευχαρίστηση που αναζητούσες. Υποψιάστηκες άραγε ότι θα μπορούσε να ευθύνεται για αυτό η όρασή σου;

Δεν ακούς πια τα αγαπημένα σου τραγούδια

Κι ένας λόγος μπορεί να είναι επειδή δυσκολεύεσαι να τα εντοπίσεις στη λίστα, όπου αναγράφονται με τη σειρά πάνω στα οπισθόφυλλα των cd ή στις λίστες, όπου είναι αποθηκευμένα τα ηλεκτρονικά αρχεία σου.

Κι όμως, μπορείς εύκολα να επιστρέψεις στις αγαπημένες σου συνήθειες με μια απλή διορθωτική κίνηση που θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την οπτική σου ικανότητα.

Η σειρά πολυεστιακών γυαλιών Varilux® είναι η απάντηση της επιστημονικής ομάδας της Essilor στην πρόκληση για απόλυτα φυσική όραση, δεδομένου ότι το πρώτο βασικό βήμα για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας είναι τα σωστά γυαλιά.

Μέσα από διαρκή έρευνα, η σειρά Varilux® προσφέρει μια ευρεία γκάμα πολυεστιακών γυαλιών, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής και τις διαφορετικές συνήθειες του κάθε χρήστη, εξυπηρετώντας ακόμη και τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες όρασης.

Βάσει αυτών σχεδιάζονται τα πολυεστιακά γυαλιά Varilux®, επιτυγχάνοντας απόλυτη συνεργασία με το ανθρώπινο μάτι, εξασφαλίζοντας:

1.Εύκολη προσαρμογή

2.Άνεση σε κάθε δραστηριότητα

3.Ευρύ οπτικό πεδίο

4.Διαύγεια όρασης με αυξημένη αντίθεση

5.Σταθερή οπτική αντίληψη σε συνθήκες κίνησης

Τι χρειάζεται να θυμάσαι, λοιπόν; Ότι εξασφαλίζοντας επιστροφή στην καλή όραση διασφαλίζεις καλύτερη ποιότητα ζωής. Με τα σωστά γυαλιά και τους σωστούς φακούς μπορείς να τα καταφέρεις. Τόσο απλά.

Διάβασε ακόμα:

Δες Ξανά Τον Κόσμο Σε Υψηλή Ανάλυση

Βρες Πάλι Σκοπό Με Καθαρή Ματιά

3 Απλά Προβλήματα Που Σε Κάνουν Πιο Αργό Όσο Μεγαλώνεις

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.