Ξέρω ότι δεν πέτυχες τα New Year’s Resolutions τo 2022. Και το λέω με τόση σιγουριά γιατί σύμφωνα με τις έρευνες, 4 στους 5 ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις και βάζουν στόχους/προθέσεις για τη νέα χρονιά τα παρατάνε από τον πρώτο κιόλας, βία δεύτερο μήνα του χρόνου. Μην ανησυχείς λοιπόν δεν είσαι η μόνη/ο μόνος που δεν τα κατάφερε και αυτή τη φορά.

Αυτά τα 5 απλά βήματα θα σε οδηγήσουν στα πιο πετυχημένα «resolutions» σου και στην πιο δημιουργική και χαρούμενη χρονιά σου!

  • Γράψ’το

Σκέψου και γράψε σε χαρτί τι είναι αυτό που θέλεις και όχι αυτό που ΔΕΝ θέλεις. Γίνε πολύ πολύ συγκεκριμένος. Το ήξερες ότι ένα μεγάλο ποσοστό αποτυχίας των στόχων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το πρώτο απλό βηματάκι; Αναρωτήσου και γράψε γιατί το θέλεις… είναι κάτι που το θέλεις εσύ ή το θέλει κάποιος άλλος για εσένα; Γράψε τουλάχιστον 7 λόγους που είναι σημαντικό για εσένα αυτό που θέλεις να πετύχεις ή αλλαγή που θέλεις να κάνεις.

  • Ενθουσιάσου

Ναι σωστά διάβασες. Νιώσε τον ενθουσιασμό, τη χαρά, την περηφάνια, την ικανοποίηση, την αυτοπεποίθηση που θα αισθάνεσαι όχι μόνο όταν θα έχεις πετύχει το στόχο σου αλλά και κατά τη διάρκεια. Πως θα το κάνεις αυτό; Εύκολα! Απλά κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε με αναπνοές τον εαυτό σου και κάνε νοητικά ένα ταξίδι στο μέλλον… δες τον εαυτό σου εκεί που είναι αυτό που επιθυμεί. Πως θα είναι; Tι θα φοράει; Πως θα στέκεται; Πως θα νιώθει; Άκου τι λέει… Πως συμπεριφέρεται; Που είναι; Με ποιους είναι; Τι κάνει; Εξτρα tip επιτυχίας: Επανέλαβε αυτό το ταξίδι καθημερινά, βάλε κάθε μέρα υπενθύμιση στο κινητό σου και επανέλαβε! 

  • Φτιάξε πλάνο

Μικρά βήματα για κάθε μέρα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις εκεί που θες. Όσο πιο μικρά τόσο αυξάνεται το ποσοστό της επιτυχίας σου. Το ξαναλέω… όσο πιο μικρά τόσο πιο καλά! 

  • Δράσε

Επέλεξε ένα μικρό βήμα που μπορείς εύκολα να κάνεις και ξεκίνα σήμερα! Διάλεξε και ένα δεύτερο και όρισε το πότε θα το κάνεις μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Σημείωνε την πρόοδο σου τακτικά και μην «βαράς» τον εαυτό σου αν κάποια μέρα δεν έκανες αυτό που υποσχέθηκες στον εαυτό σου. Είναι οκ, αύριο άλλωστε είναι μια καινούργια ημέρα και εδώ είναι το σημείο που χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ την υποστήριξη σου, την κατανόηση σου, τον ενθουσιασμό σου. Μην ξεχνάς το βήμα δύο είναι πάντα στη διάθεση σου και ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου σε αυτό το ταξίδι!

  • Γιόρτασε

Γιόρτασε τον εαυτό σου, τη τόλμη σου, τη θέληση σου, τη δράση σου, την επιτυχία σου κάθε μέρα! Όχι μόνο όταν επιτύχεις το τελικό αποτέλεσμα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάθε βήμα, κάθε προσπάθεια σου.

Κάθε τι που κάνεις είναι επιτυχία! Ακόμα και αν έρθει η «αποτυχία»; Ποιος ορίζει τι είναι αποτυχία; Ποιος το λέει ότι θα συμβεί; Έστω.. ακόμα και τότε! Τώρα άλλωστε ξέρεις. Τι πήγε καλά, τι πήγε ακόμα καλύτερα και τι ξέρεις ότι χρειάζεται να κάνεις για να πάει ακόμα καλύτερα την επόμενη φορά. Με αυτά τα 5 βήματα η επιτυχία σου είναι έτσι και αλλιώς δεδομένη! Καλή χρονιά!

Author(s)

  • Χρύσα Φραγκοπούλου

    NLP coach - NLP Well-being Specialist

    Η Χρύσα Φραγκοπούλου είναι NLP Coach, NLP Well-being Specialist με την πιστοποίηση της INLPTA καθώς και επαγγελματίας mBIT Coach μέσω της Dynamic Equilibrium System ltd. Έχοντας προσωπικό όραμα ετών την αυτό-βελτίωση και την ενθουσιώδη στάση ζωής, και μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του fitness, η Χρύσα αποφάσισε πως το πιο σπουδαίο που μπορεί να κάνει είναι να εμπνεύσει τους συνανθρώπους της ώστε να ανακαλύψουν και εκείνοι τη μοναδική ΦΛΟΓΑ ενέργειας και δυναμισμού που κρύβουν μέσα τους.