Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις

-Πώς συνδέεται η υπερανάλυση με την αναβλητικότητα.
-Ποιες συνήθειες πρέπει να αλλάξεις.


Υπάρχουν κάποια εμπόδια που βάζουμε  οι ίδιοι στην ζωή μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, τα οποία δεν μας αφήνουν να κυνηγήσουμε τα ονείρα μας και εν τέλει να βιώσουμε πληρότητα και ευτυχία.

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι αυτά τα εμπόδια:

Η αναβλητικότητα 

Η αναβλητικότητα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι  η βασική αιτία που δεν βρίσκεσαι αυτή την στιγμή στο σημείο που επιθυμείς στην ζωή σου. Σε όλους τους τομείς αν αφήνεις πράγματα μισό τελειωμένα και τα αναβάλλεις συνεχώς, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει μια κατάσταση η οποία δεν σου αρέσει , δεν σε ευχαριστεί και δεν σου επιφέρει ικανοποίσηση. Ακόμη και να έχεις όνειρα ή στόχους , αν δεν μπεις σήμερα στην δράση, θα μείνεις σε στασιμότητα. Όταν  αναλαμβάνεις  δράση, πάντα πλησιάζεις ένα βήμα πιο κοντά στα ονείρά σου. Αντίθετα, όταν αναβάλλεις, απομακρύνεσαι από αυτά. 

Η συνήθεια

Αυτό που λένε ότι είμαστε οι συνήθειές μας είναι αλήθεια. Αν το σκεφτείς καλύτερα, αυτό που κάνεις κάθε μέρα, αυτό καθορίζει και την πραγματικότητά σου. Για παράδειγμα αν κάθε μέρα τρως παχυντικά φαγητά, θα έχεις ένα λιγότερο υγιές σώμα ενώ να γυμνάζεσαι συστηματικά, θα έχεις ένα πιο γερό σώμα. Εσύ επιλέγεις τι θα από τα δύο θα κάνεις καθημερινά. Αν τώρα έχεις συνήθειες που δεν συνάδουν με τα όνειρα σου, είναι δεδομένο πως δεν θα μπορέσεις να φτάσεις να πραγματοποιήσεις τα ονειρά σου ούτε θα καταφέρεις να είσαι ευτυχισμένος μέχρι να αλλάξεις τις συγκεκριμένες συνήθειες.

Αυτό που θέλει προσοχή εδώ είναι να αναρρωτηθείς αν αυτά τα όνειρα είναι όντως δικά σου και όχι άλλων εντοπίζοντας τι πραγματικά κάνει εσένα ευτυχισμένο.

Η υπερανάλυση

Η υπερανάλυση και ειδικά σε συνδυασμό με την αναβλητικότητα, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μην ευτυχήσεις ποτέ. Όταν σκέφτεσαι και ξανά σκέφτεσαι τα ίδια πράγματα και τις ίδιες καταστάσεις και τα αναλύσεις όσο δεν πάει, είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να μπεις στην δράση. Η υπερανάλυση ακριβώς επειδή αναλύεις τι έχει γίνει στο παρελθόν ή τι θα γίνει στο μέλλον, είναι το ακριβώς αντίθετο της δράσης. Θα μπορούσαμε να  πούμε επίσης πως η ίδια η υπερανάλυση είναι αυτή που σε  οδηγεί στην αναβλητικότητα. Και οι δυο μαζί σε οδηγούν στην αδράνεια. Η αδράνεια, όμως, είναι δεδομένο πως δεν θα σε οδηγήσει στην ευτυχία. Πώς θα πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, εξάλλου, αν είσαι αδρανής;

Τώρα πλέον ξέρεις ποια είναι τα εμποδια που βαζεις στον εαυτό σου. 

Στο χέρι σου είναι να αλλάξεις την πραγματικότητά σου.

Σήμερα όμως, όχι αύριο!

Διάβασε ακόμα:

20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο

Οι θετικές σκέψεις θα μας βοηθήσουν να ευημερήσουμε στη νέα πραγματικότητα

Author(s)

  • Τζορτζιάνα Γιάννη

    Online Courses Specialist

    H Τζορτζιάνα είναι Online Courses Specialist, Founder of Find Your Digital Way και Υποστηρίζει φιλόδοξους Digital Solopreneurs να χτίσουν και να προωθήσουν κερδοφόρα Ψηφιακά Μαθήματα με σκοπό την αυτοματοποίηση της ψηφιακής τους επιχείρησης και μιας πιο ελεύθερης καθημερινότητας.