Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να πεις ευχαριστώ στον συνάδελφό σου.
-Γιατί δεν πρέπει φεύγοντας από το γραφείο να ξεχνάς τον εαυτό σου σπίτι.


Μέχρι τώρα ξέρεις κι εσύ όπως όλοι ότι η επιτυχία σου στη δουλειά εξαρτάται από την αποδοτικότητά σου. Και ενώ η γενική συμβουλή είναι να δουλεύεις πιο έξυπνα και όχι απαραίτητα περισσότερο, η επιστήμη αποδεικνύει ότι υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά – που δεν τα φαντάζεσαι – και όμως μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Έρευνες δείχνουν ότι δουλεύουμε πιο σκληρά και πετυχαίνουμε περισσότερα όταν η δουλειά που κάνουμε μας γεμίζει και ότι η ευτυχία και η αποδοτικότητα σχετίζονται. Υπάρχουν όμως και άλλα μυστικά που σε βοηθούν να επιτύχεις στη δουλειά σου και το σημαντικότερο; Χωρίς να φτάσεις στο burnout. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1.Πες ευχαριστώ στους συναδέλφους σου

Η δύναμη της ευγνωμοσύνης στο περιβάλλον εργασίας μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθάνεσαι για τη δουλειά σου και να μειώσει ή να αυξήσει την απόδοσή σου. Πρόσφατη έρευνα από το Portland State University, αποδεικνύει ότι όσοι από τους συμμετέχοντες έλεγαν περισσότερα ευχαριστώ στη δουλειά, κοιμόντουσαν καλύτερα, είχαν λιγότερο άγχος και ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν ευχαριστείς τους άλλους για τη δουλειά τους και αντίστοιχα κάνουν και εκείνοι το ίδιο, έχεις και εσύ και εκείνοι μεγαλύτερο κίνητρο για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ξεκίνα λοιπόν να λες “ευχαριστώ” από σήμερα κιόλας. Άρχισε από τον συνάδελφο απέναντί σου.

2.Καλλιέργησε τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους σου

Έχει παρατηρηθεί ότι οι φιλίες στο γραφείο αυξάνουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων, ευνοούν και δημιουργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Σε έρευνα μάλιστα του 2010 που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Health and Social Behavior, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες ήταν πιο κοντά με τους συναδέλφους τους ήταν πιο αισιόδοξοι και πιο αποδοτικοί. Όσο καλύτερες λοιπόν είναι οι σχέσεις σου με τους συναδέλφους σου, τόσο καλύτερα θα δουλεύεις.

3.Να είσαι ο εαυτός σου στη δουλειά

Σε τι ποσοστό είσαι ο εαυτός σου στη δουλειά; Όσο πιο πολύ “εσύ” είσαι, τόσο πιο πολύ θα επηρεάζεις το πώς αισθάνεσαι για αυτό που κάνεις. Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Business and Psychology σύμφωνα με την οποία όταν είσαι 100% ο εαυτός σου και στη δουλειά, είσαι πιο αποδοτικός και πιο επιτυχημένος. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές ανέλυσαν 65 έρευνες σε περιβάλλοντα εργασίας προκειμένου να ανακαλύψουν τις τάσεις που κάνουν έναν υπάλληλο περισσότερο αφοσιωμένο. Τι ανακάλυψαν; Ότι όταν κάποιος είναι 100% ο εαυτός του και στο γραφείο, αποδίδει καλύτερα και κάνει καλύτερα τη δουλειά σου. Γι’ αυτό φεύγοντας κάθε πρωί από το σπίτι, εκτός των άλλων θυμήσου να παίρνεις μαζί και τον εαυτό σου! Είναι ένα από τα βήματα που θα σου εξασφαλίσουν μία επιτυχημένη καριέρα.

Διάβασε ακόμα:

Απλοποίηση: Γιατί Είναι Το Κλειδί Της Επιτυχίας;

7 Σημάδια Που Δείχνουν Ότι Είσαι Επιτυχημένος Ακόμα Και Αν Εσύ Δεν Το Καταλαβαίνεις

Author(s)

  • Rebecca Muller

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Rebecca Muller είναι συντάκτρια του Thrive Global.