Όλοι περνάμε μέρες που μοιάζουν ότι δεν οδηγούν πουθενά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ουσιαστικό. Αν σήμερα είναι μια από αυτές τις μέρες, μην εγκαταλείπεις ακόμα. Ακολουθούν 3 μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή, για να αποκτήσεις καλύτερη διάθεση και να αλλάξεις την κατάσταση – ή τουλάχιστον να κάνεις τη μέρα σου κατά 27% καλύτερη.

Δημιούργησε χρόνο για μια δουλειά που μπορεί να ολοκληρωθεί 

Αυτή η δουλειά πρέπει να είναι σημαντική, είτε ένα κομμάτι ενός project που σε βοηθά να πλησιάσεις ένα στόχο ή κάτι στη λίστα σου που σε βαραίνει εδώ και καιρό. Τώρα ακολουθεί το πιο σημαντικό βήμα: Εκτίμησε πόσο χρόνο θα σου πάρει και μπλόκαρε χρόνο στο ημερολόγιό σου για αυτό. Συχνά, δεν καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε πράγματα απλώς επειδή δεν καταλαβαίνουμε πόσο χρόνο χρειάζονται. Δημιούργησε ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο και επίτρεψε στο πρόγραμμά σου να διαμορφωθεί βάσει αυτού, Θα έχεις τουλάχιστον μια νίκη για σήμερα! 

Βάλε σε προτεραιότητα τη σωματική άσκηση (ακόμα και λίγη)

Είναι καλή εξάσκηση για όλους μας. Η ενεργοποίηση της καρδιάς και των μυών σου δεν είναι μόνο χρήσιμη για να είσαι σε καλή φόρμα. Βελτιώνει τη διάθεσή σου, σπάει τη μονοτονία της καθιστικής εργασίας και σε κινητοποιεί να αντιμετωπίσεις κι άλλες προκλήσεις μέσα στη μέρα. 

Κάνε κάτι μικρό για να αποτρέψεις κάτι μεγάλο

Το 95% των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας ξεκινούν ως μικρά προβλήματα. Τα ζητήματα εξελίσσονται σταδιακά, οπότε είναι δύσκολο να τα παρατηρήσεις. Όταν τελικά τα παρατηρούμε, είναι λες και ήρθαν από το πουθενά.

Απόκτησε τη συνήθεια να κάνεις κάτι μικρό σήμερα: 

-Πλύνε τα λίγα πιάτα και ποτήρια στο νεροχύτη πριν γίνουν βουνό.
-Μίλα με έναν πελάτη για να δεις πώς πάνε τα πράγματα, για να αποτρέψεις μια κρίση της τελευταίας στιγμής.
-Θυμίσου τις συζητήσεις που έκανες την τελευταία εβδομάδα και δες ότι έχεις σημειώσει όλες τις πιθανές ενέργειες ή ζητήματα που προκύπτουν από αυτές. 

Όταν τα κάνεις όλα αυτά, θα έχεις ένα αίσθημα ανακούφισης και θα αποκτήσεις το κίνητρο να λειτουργείς προληπτικά σε ακόμα περισσότερα πεδία της ζωής σου.

Διάβασε ακόμα:

4 μικρά πράγματα που δείχνουν πολλά για σένα

Ανακάλυψε τη «ρουτίνα» που σου κάνει καλό και βελτίωσε τη ζωή σου

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.