Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Πόσο περισσότερο ζουν οι γυναίκες από τους άνδρες.
– Ποιες γυναίκες είναι πιο ελκυστικές.


Σήμερα, 8 του Μάρτη, κάθε γυναίκα στον πλανήτη γιορτάζει. Και έχει κάθε λόγο να το κάνει. Επειδή από τη φύση της είναι ένα ιδιαίτερα μοναδικό πλάσμα. Επειδή είναι το ωραίο φύλο. Επειδή ο εγκέφαλός της λειτουργεί με πολύπλευρους τρόπους. Επειδή της αρέσει – χωρίς δεύτερη σκέψη – να φροντίζει τους άλλους. Επειδή ξέρει πρώτα να δίνει και μετά να παίρνει. Επειδή φτιάχνει με το σώμα της τη ζωή. Επειδή είναι εκείνη η ίδια η προσωποποίηση της ζωής, της δημιουργίας και της αγάπης.

Γι’ αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, διάβασε μόνο μερικά από τα εκατομμύρια εκείνα που κάνουν μια γυναίκα τόσο ξεχωριστή.

1.20.000 λέξεις χρησιμοποιεί μια γυναίκα την ημέρα στον λόγο της. Περίπου 13.000 περισσότερες από ότι ένας άνδρας.

2.Το 60% όλων των πτυχίων στην Αμερική το κατέχουν γυναίκες. Παρόλα αυτά – παγκοσμίως και στην πλειοψηφία – είναι πιο χαμηλά αμειβόμενες.

3.Οι γυναίκες κλαίνε τον χρόνο κατά μέσο όρο μεταξύ 30 εώς 64 φορές. Πολύ περισσότερο από τους άνδρες, για τους οποίους τα αντίστοιχα νούμερα είναι μεταξύ 6 και 17.

4.1 χρόνο από τα συνολικά χρόνια της ζωής της σπαταλά μια γυναίκα για να αποφασίσει τι θα φορέσει.

Η καρδιά των γυναικών χτυπά πιο γρήγορα από των ανδρών.

5.Οι γυναίκες έχουν πιο πολλές γευστικές απολήξεις στη γλώσσα τους από ότι οι άνδρες, παρόλο που οι δεύτεροι υπερτερούν αριθμητικά στο επάγγελμα του γευσιγνώστη.

6.Βλέπουν 20% περισσότερα χρώματα από τους άνδρες, ενώ μερικές γυναίκες έχουν μια γενετική μετάλλαξη που τους επιτρέπει να δουν ακόμα περισσότερα.

7.Παρόλο που αποκαλούνται το ωραίο φύλο, μόνο 2% των γυναικών πιστεύουν ότι είναι όμορφες.

8.Η κλειτορίδα τους μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της ζωής. Αυτό εξηγεί γιατί γυναίκες στα σαράντα και πενήντα έχουν πιο ισχυρούς οργασμούς από ότι στα είκοσι.

9.Δίνουν περισσότερη σημασία από μωρά αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ζωής του στο πρόσωπο, τις εκφράσεις του, στη γλώσσα σώματος και στα μη λεκτικά σημάδια, καθώς προσπαθούν να “διαβάσουν” καλύτερα τους άλλους.

10.Ζούνε 2-5 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί το νούμερο αυτό να φτάσει τα 10 χρόνια.

11.Όσο πιο γόνιμες δείχνουν, τόσο πιο ελκυστικές είναι στους άλλους. Με βάση αυτό αποδεικνύεται ότι πιο ελκυστικές είναι οι γυναίκες νεότερης ηλικίας, εκείνες που έχουν ήδη αποκτήσει παιδιά, καθώς κι εκείνες που δε χρησιμοποιούν αντισύλληψη.

12.Παίρνουν λιγότερα ρίσκα από τους άνδρες. Αυτό εξηγείται εξελικτικά με βάση τη θεωρία που υποστηρίζει ότι οι γυναίκες υποσυνείδητα νιώθουν ότι χρειάζονται ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον για να μεγαλώσουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους.

13.Παίρνουν περισσότερες υποσυνείδητες πληροφορίες μυρίζοντας έναν άνδρα. Παρόλο που η όσφρηση παίζει ρόλο και στα δύο φύλα, κατά την επιλογή συντρόφου μέσα από υποσυνείδητες διεργασίες, στις γυναίκες φαίνεται ότι λειτουργεί με πιο ισχυρό τρόπο.

Παρόλο που αποκαλούνται το ωραίο φύλο, μόνο 2% των γυναικών πιστεύουν ότι είναι όμορφες.

14.Βλεφαρίζουν 19 φορές το λεπτό, την ίδια ώρα που οι άνδρες βλεφαρίζουν 11, επιβεβαιώνοντας ότι τα μάτια αποτελούν έναν βασικό τρόπο για να προσελκύσουν τους άλλους.

15.Βλέπουν πιο συναισθηματικά όνειρα από τους άνδρες, τα οποία είναι ικανές να τα θυμηθούν. Βλέπουν όμως και περισσότερους εφιάλτες.

16.Εμπιστεύονται πιο εύκολα κάποιον που τις αγκαλιάζει για 15 δευτερόλεπτα.

17.Καταπίνουν 2 με 3 κιλά κραγιόν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

18.Η καρδιά των γυναικών χτυπά πιο γρήγορα από των ανδρών.

19.Είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αυτοκινητιστικό ατύχημα, καθώς τρέχουν σε πιο χαμηλές ταχύτητες και προσέχουν περισσότερο. Κι αυτό γιατί έχουν πιο έντονο το αίσθημα της προστασίας προς τον εαυτό τους και τους άλλους.

20.Είναι δύο φορές πιο πιθανό να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους ή να δουλέψουν με μειωμένο ωράριο, προκειμένου να φροντίσουν την οικογένειά τους.

21.Είναι πιο πιθανό να δώσουν χρήματα για φιλανθρωπία και να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις από ότι οι άντρες.

Διάβασε ακόμα:

Οι Γυναίκες Στο Χώρο Εργασίας, Σύμφωνα Με Έρευνα Του 2018

Είσαι Μαμά; Είσαι Πιο Έξυπνη!

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.