Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Συμβουλές από δημόσια πρόσωπα για την ψυχική σου υγεία.
-Έξυπνα tips που μπορείς να εφαρμόσεις και εσύ.


Όλο και περισσότεροι επώνυμοι βοηθούν στο να εξαλειφθεί το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία με το να μοιράζονται με το κοινό τις δικές τους εμπειρίες με το άγχος, την κατάθλιψη ή το αρνητικό στρες που και οι ίδιοι βιώνουν.

Φυσικά αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά κάτι άλλο εξίσου σημαντικό είναι το πώς θα αξιοποιήσουμε την δεδομένη στιγμή για να μεταφέρουμε το θέμα συζήτησης από γενικό, σε ζήτημα το οποίο πρέπει να λάβει την προσοχή που χρειάζεται και στο πώς εμείς θα κάνουμε ορισμένα βήματα που υποστηρίζουν την πνευματική μας ευεξία.

Ευτυχώς, τα δημόσια πρόσωπα, μεταξύ αυτών οι Lady Gaga, Michael Phelps και ο Πρίγκιπας Χάρι, εκτός από τις δικές τους εμπειρίες μοιράστηκαν και τα δικά τους tips ώστε να λάβουν δράση αναφορικά με την ψυχική τους ευεξία.

Στη Thrive Global, ονομάζουμε τέτοιες συμβουλές και κόλπα μικροβήματα – μικρές πράξεις που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις το τι είπαν ορισμένα δημόσια πρόσωπα σχετικά ώστε να βρεις τα μικροβήματα που σου ταιριάζουν και να τα εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου.

Η Lady Gaga δίσταζε να πει «όχι» αλλά όχι πια

«Όταν αναφέρομαι στην ψυχική υγεία, ειδικά στην δική μου, συχνά ακολουθεί σιωπή. Πρέπει όμως όλοι μας να υπερτονίσουμε την σημασία της. Μετά από αρκετά χρόνια που έλεγα ναι σε δουλειές, σε συναυλίες, σε συνεντεύξεις – και σε όλες τις ευκαιρίες γιατί ξέρω πως είμαι πολύ τυχερή ώστε να κάνω μια δουλειά που αγαπώ – και μετά που εργάστηκα σκληρά ώστε να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, η λέξη «ναι, ναι φυσικά», έγινε αυτόματη για εμένα και πασχίζω να πω “όχι”, κάτι που βέβαια βλάπτει την υγεία μου».

Lady Gaga

Ο Πρίγκιπας Χάρι ανοίγεται πιο συχνά

«Ο τρόπος που εγώ διαχειρίστηκα το πένθος πραγματικά μου έχει κολλήσει γιατί όταν έχασα τη μητέρα μου, σκεφτόμουν αν αυτό που κάνω θα την βοηθούσε. Και όλο αυτό βέβαια με έκανε πιο δυστυχισμένο. Μετά από καιρό κατάλαβα ότι έπρεπε να βρω τον εαυτό μου, και να μιλήσω για όλα όσα έβρισκα δυσάρεστα γιατί όσο δεν μιλάς, νιώθεις χειρότερα. Η εμπειρία μου, μου λέει ότι όσο πιο πολύ μιλάς για τα άσχημα, τόσο λιγότερο μόνος αισθάνεσαι».

Πρίγκιπας Χάρι

Η Demi Lovato προσπαθεί να θέτει ως προτεραιότητα τον εαυτό της

«Ένα πράγμα που έμαθα καθώς είχα διάφορα προβλήματα αναφορικά με την ψυχική μου υγεία καθώς γινόμουν δημόσιο πρόσωπο, είναι πόσο βασικό ρόλο παίζει το να βάζουμε ως προτεραιότητα τον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να προσφέρεις, να βοηθάς αλλά είναι επίσης σημαντικό για εμένα να ακολουθώ την θεραπεία μου και να βοηθήσω πρώτα εμένα, προτού βοηθήσω και άλλους.»

Demi Lovato

Η Gabby Bernstein βιώνει όλα της τα συναισθήματα

«Ο διαλογισμός με έχει βοηθήσει τόσο πολύ. Νιώθω πιο ελεύθερη αφού βιώνω όλα μου τα συναισθήματά, ακόμα και τον θυμό και την οργή. Επομένως, ακόμα και αν έχεις χρόνο να κάνεις μόνο ένα πράγμα μέσα στην ημέρα, δοκίμασε διαλογισμό»

Gabby Bernstein

Ο Jonathan Van Ness έμαθε πως να μην κριτικάρει τον εαυτό του

«Η κατάθλιψη είναι ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο. Αυτό έμαθα από την εμπειρία μου γιατί πραγματικά δυσκολεύτηκα πολύ να βγω από αυτό το αρνητικό μοτίβο σκέψης. Μπορεί να νιώθεις ότι είσαι μόνος, μπορεί να νιώθεις ότι είσαι ο χειρότερος όμως δεν πρέπει να αφήσεις αυτή τη φωνή μέσα σου να σε κριτικάρει. Δεν είμαστε πάντα όσο άσχημα νομίζουμε».

Jonathan Van Ness

Η Selena Gomez αναζητά πιο συχνά βοήθεια

«Υπέφερα πνευματικά και σωματικά, δεν μπορούσα να ελέγξω την κατάσταση. Ζήτησα βοήθεια από ειδικό και οι γιατροί μου έβγαλαν μια πλήρη διάγνωση. Έτσι, είχα γνώση του τι είναι αυτό που με κρατάει πίσω τόσα χρόνια και πώς μπορώ να το παλέψω. Είμαι τυχερή γιατί έχω μαζί μου την καλύτερη ομάδα γιατρών και ειδικών ώστε να με καθοδηγήσουν. Μετά από έναν χρόνο που λαμβάνω θεραπεία, νιώθω καλύτερα και δεν φοβάμαι να απευθυνθώ σε ειδικούς όταν το χρειάζομαι».

Selena Gomez

Ο Adrian Grenier εστιάζει σε όλα αυτά που μπορεί να ελέγξει

«Η δική μου τεχνική είναι η τεχνική macro-micro. Όλα αυτά που μας δημιουργούν άγχος είναι αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Επομένως, είναι σημαντικό να εστιάζουμε σε όσα μπορούμε να ελέγξουμε ώστε να νιώσουμε πάλι δυνατοί, πάλι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Με μικρά βήματα, όλα είναι πιθανά»

Adrian Grenier

Η Lena Dunham δεν σταματά να κινείται

«Έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου ότι η γυμναστική δεν θα σταματήσει να είναι μέρος της ρουτίνας μου, όταν έκανα το “Girls”… Με βοήθησε τόσο πολύ με το άγχος μου, όσο δεν είχα ποτέ φανταστεί. Όσοι έχετε πρόβλημα με το υπέρμετρο άγχος ή παλεύετε με την κατάθλιψη, ξέρω ότι σας ακούγεται αστείο αλλά πρέπει να βάλετε την γυμναστική στην ζωή σας. Εμένα, μου πήρε 16 χρόνια για να το καταλάβω».

Lena Dunham

Η Sanaa Lathan κάνει διακοπές από το κινητό της

«Όποτε νιώθω ότι είμαι αγχωμένη ή ότι είμαι ανήσυχη, ξέρω ότι είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Το πρώτο πράγμα που κάνω για να αποβάλλω τις αρνητικές σκέψεις του παρελθόντος ή του παρόντος ή του μέλλοντος για υποθετικές καταστάσεις ή για όσα έζησα είναι να αφήσω στην άκρη το κινητό μου. Κάν΄το έστω για 5 λεπτά και θα δεις ότι αμέσως μετά, θα νιώσεις πολύ καλύτερα».

Sanaa Lathan

Η Sarah Jessica Parker παραδέχεται τα αισθήματά της

«Συνήθως δεν έλεγα σε κανέναν πως νιώθω γιατί όλοι βασίζονταν σε εμένα ώστε να παραμείνουν ήρεμοι. Κάποια στιγμή όμως, αν ταυτίζεσαι μαζί μου, θα νιώσεις σαν μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί. Πλέον, λέω ανοιχτά πως νιώθω και εγώ άγχος ή νευρικότητα, όποτε αισθάνομαι έτσι.»

Sarah Jessica Parker

Η Gabourey Sidibe πάει σε ψυχολόγο

«Αποδέχτηκα ότι έχω κατάθλιψη, ότι είναι πλέον μέρος του ποια είμαι. Όταν νιώθω στα όριά μου, πάω στον ψυχολόγο μου και πιστεύω πως όλοι πρέπει να έχουμε έναν ψυχολόγο. Το αξίζουμε όλοι!»

Gabourey Sidibe

Η Barbara Corcoran στηρίζεται στην οικογένεια της και την κηπουρική

«Η καλύτερη λύση για να διαχειριστώ το άγχος μου, μιας και η ζωή μου είναι αγχωτική είναι τα παιδιά μου. Αγαπώ τα παιδιά μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οπότε αυτά με κρατούν σε ισορροπία. Το δεύτερο είναι η κηπουρική. Πρέπει να βρεις κάτι που δουλεύει σε εσένα, και για εμένα είναι η κηπουρική και η επαφή με την φύση

Barbara Corcoran

Η Mandy Moore δεν λέει «όχι» σε ό,τι χρειάζεται

«Πρέπει εμείς οι ίδιοι να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας. Πλέον, δεν λέω όχι σε ό,τι νιώθω πως έχω ανάγκη. Είτε είναι ένα ποτήρι κρασί, είτε λίγος χρόνος μόνη μου, είτε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.»

Mandy Moore

Ο Michael Phelps αποδέχεται όλα όσα έρχονται

«Η κατάθλιψη ήταν στην ζωή μου καθημερινά και πλέον έχω αποδεχτεί πως δεν είναι κάτι που μπορώ να αλλάξω. Πρέπει να αποδεχόμαστε το ποιοι είμαστε, το τι νιώθουμε γιατί αλλιώς όλο αυτό θα γίνει μια βόμβα που θα εκραγεί με άσχημες συνέπειες».

Michael Phelps

Διάβασε ακόμα:

Jennifer Rudolph: “Ο Διαλογισμός Με Βοήθησε Να Βρω Ξανά Τον Εαυτό Μου”

Απαλλάξου Από Το Άγχος της Τελειότητας Μια Για Πάντα

Author(s)

  • Jessica Hicks

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Jessica Hicks είναι συντάκτρια του Thrive Global.