Τα συναισθήματα παλεύουν μέσα μας για το ποιο θα επικρατήσει. Κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουμε μας αποδυναμώνει και να μας απομακρύνει από την θετική ενέργεια.

Τι γίνεται, όμως, όταν απομακρυνθείς πολύ από την θετική ενέργεια σου;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κερδίζει έδαφος η απογοήτευση, η απαισιοδοξία, το άγχος, η θλίψη, οι φοβίες και πάρα πολλά άλλα.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις 10 απλούς τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την θετική ενέργεια, που πρέπει να  έχεις στην ζωή σου.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι:

1. Απόλαυσε μια βόλτα στην φύση

Μια βόλτα στην φύση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα του άγχους, βελτιώνει την μνήμη και παρέχει μια αίσθηση αναζωογόνησης.

2. Βοήθησε άλλους ανθρώπους

Βοηθώντας τους ανθρώπους γύρω σου να ξαναβρούν το χαμόγελο, γεμίζεις κι εσύ με χαρά και θετική ενέργεια ακριβώς όπως την προσφέρεις.

3. Ανάπτυξε στάση ευγνωμοσύνης

Αναγνωρίζοντας όλα τα θετικά που έχουν συμβεί στη ζωή σου, και γεμίζοντας ευγνωμοσύνη θα νιώσεις πνευματική ανάταση και εξύψωση. Η θετική ενέργεια θα γεμίσει τη ζωή σου.

4. Φρόντισε να κάνεις ένα διάλειμμα

Η κούραση μειώνει τα επίπεδα της θετικής ενέργειας. Κάνε ένα διάλειμμα, ξεκουράσου. Θα δεις τα επίπεδα της θετικής ενέργειας σου να ανεβαίνουν.

5. Να γελάς

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για κάθε δυσάρεστη κατάσταση. Είναι αυτό που μας βοηθά, να εξισορροπήσουμε την ενέργεια μας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ενισχύει την διάθεση μας. Επίσης μειώνει τον ψυχικό πόνο και μας προστατεύει από τις επιζήμιες επιπτώσεις του στρες. Βρες έναν τρόπο να γελάς συχνά. Δες μια κωμωδία, πέρνα χρόνο με φίλους, με ότι σε κάνει να χαλαρώνεις και να περνάς καλά. 

6. Πέρνα χρόνο με θετικούς ανθρώπους

Έρευνες έχουν δείξει ότι το στρες είναι μεταδοτικό,  όσο περισσότερο περιβάλλεις τον εαυτό σου με αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να το αφήσεις να επηρεάσει τις σκέψεις σου. Με τον ίδιο τρόπο που το στρες είναι μεταδοτικό, με τον ίδιο τρόπο μεταδίδεται  και η ευτυχία. Τι περιμένεις λοιπόν άρχισε να συναναστρέφεσαι με θετικούς ανθρώπους, και δες τα επίπεδα στην θετική ενέργεια σου να αλλάζουν.

7. Πάρε βαθιά αναπνοή

Οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν να αφαιρέσεις τις τοξίνες από το σώμα σου, και να ενισχύσεις τον εγκέφαλο σου με καθαρό αέρα. Οι σκέψεις γίνονται πιο καθαρές, πιο θετικές, πιο ήρεμες. Η θετική ενέργεια θα γεμίσει τη ζωή σου.

8. Γυμνάσου

Η άσκηση σε βοηθάει τόσο για την καλή λειτουργία της καρδιάς, όσο και για την καλή πνευματική υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση μειώνει το άγχος και ανεβάζει την διάθεση.

9. Φρόντισε τον εαυτό σου

Φρόντισε τον εαυτό σου, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, νιώσε όμορφος/-η. Βρες μικρούς τρόπους να κάνεις αυτή την αλλαγή και δες τα επίπεδα της θετικής ενέργειας σου να αλλάζουν προς το καλύτερο.

10. Γιόρτασε τις μικρές νίκες

Γιορτάζοντας τις μικρές σου καθημερινές νίκες, είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να γεμίσεις τη ζωή σου με θετική ενέργεια.

Ακολούθησε τους παραπάνω10 απλούς τρόπους, για να βοηθήσεις να αυξηθούν τα επίπεδα της θετικής σου ενέργειας και δες την ζωή σου να αλλάζει με θετικό τρόπο.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Αρχική δημοσίευση στο site του Μανώλη Ισχάκη.

Διάβασε ακόμα:

Ναι! Η ευεξία έχει αξία

Συμβουλές αυτοφροντίδας για την καταπολέμηση του άγχους

Author(s)

  • Μανώλης Ισχάκης

    Δημιουργός Holistic Result Coaching®

    Ο Μανώλης Ισχάκης είναι ιδρυτής της πολυδιάστατης και μοναδικής μεθόδου Holistic Result Transformational Coaching®. Επίσης, είναι Ιδρυτής της Εξαίρετης Φιλανθρωπικής Ομάδας Happy Virus και συγγραφέας του βιβλίου NLP: Το Κλειδί του Μυαλού μας! Έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους και να ξεκλειδώσουν τον ιδανικό εαυτό τους!